O tarihte 16 TL birden artacak! Ünlü ekonomist yatırımcıları uyardı: Almayan pişman, satan bin pişman

O tarihte 16 TL birden artacak! Ünlü ekonomist yatırımcıları uyardı: Almayan pişman, satan bin pişman

Ekonomide yaşanan dalgalanmaların ardından açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, o detaya dikkat etti. Tarih vererek paylaşan uzman isim, 16 TL birden artacağını öngörüyor. Türk Lirası'nın değer kaybetmesiyle birlikte değer kazanarak, o seviyelere ulaşacak. Yatırımcıları uyaran ekonomist piyasayı değerlendirdi. İşte tüm detaylar...

Türkiye ekonomisinde alınan kararlar ile birlikte piyasada dalgalanmalar meydana geliyor. Dolar kurunda yaşanan inişli çıkışlı grafik yatırımcıları endişelendiriyor. Dolar kuruna dair sık sık tahminlerde bulunan ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den yeni bir açıklama geldi.

DOLAR KURUNUN GERÇEK DEĞERİ

Daha öncesinde yaptığı açıklamalar ile BDDK tarafından şikayet edilen ekonomist, eski günleri hatırlatan bir tahminde bulundu. Merkez Bankası tarafından alınan faiz kararı ile birlikte 750 baz puan artışa gidilirken, politika faizi yüzde 17,5'ten yüzde 25'e kadar yükseliş sağladı.

Alınan faiz kararının doları baskılamak amacıyla olmadığını belirten Selçuk Geçer, dolar kurunun gerçek değerinde olması gerektiğini vurguladı. Piyasa beklentisinin oldukça üzerinde açıklanan faiz kararının sürpriz olduğunu paylaştı. Ekonomiyi fazla etkileyecek bir karar olmadığını belirterek, olumlu izlenim yaratacak bir hamlenin olduğunu da vurguladı.

179612.jpg

"DOLAR ARTTIKÇA MUTLU OLUYORUM!"

Selçuk Geçer'in değerlendirmesine göre kurun yükselmesi, TL'nin değer kaybetmesi gerekiyor. Türk Lirası'nın enflasyona göre yukarda olduğunu belirterek, enflasyon ile eşitlenmesi gerektiğini belirtiyor. Gelirlerinizin düşmemesi ve işsiz kalmamak için kurun yükselmesi gerektiğini ifade etti.

Dolar kurunun yükselmesi karşısında mutlu olduğunu belirten Geçer, "Bu işin şakası yok. Ben kur yükseldikçe mutlu oluyorum ama sebebini size söylüyorum. Türkiye'de sistemin yerine oturabilmesi, ihracat gelirlerinin artması, turizm gelirlerinin artması ve ekonominin düzelebilmesi için Türk lirasının gerçek değerine, enflasyonist değerine gitmesi gerekiyor." sözlerine yer verdi.

193620-1.jpg

O TARİHTE 42 TL

Dolar kurunun gerçek değerinde olmadığını belirten uzman isim, enflasyon rakamlarına göre düşük olduğunu vurguladı. Enflasyona göre yaptığı hesaplamalar doğrultusunda dolar kurunun 40 TL ile 42 TL arasında olması gerektiğini ifade etti. TÜİK verilerine göre yaptığı hesaplamalar sonucunda dolar kurunda 42 TL tahmininde bulunan uzman isim 2024 yılında belirttiği rakamlara ulaşacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN