OGS Bu Gece Tarih Oluyor! HGS para ödemeden nasıl alınır? İşte ücretsiz HGS alınabilecek yerler

OGS Bu Gece Tarih Oluyor! HGS para ödemeden nasıl alınır? İşte ücretsiz HGS alınabilecek yerler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) otoyol ve köprülerde Otomatik Geçiş Sistemi'nin (OGS) 31 Mart'ta sona ereceğini bildirdi. Bu gece, üzerinde OGS bulunan milyonlarca araç köprü ve otoyollardan bu sistemi kullanarak son kez geçiş yapacak daha sonra sistem devreden çıkacak. Peki bütün geçişlerde kullanılacak HGS'ye para ödemeden nasıl sahip olacaksınız. HGS nerelerde ücretsiz veriliyor? İşte detaylar...

Araçlarında OGS bulunduran milyonlarca sürücüye kötü haber! Köprü geçişleri başta olmak üzere OGS ile geçiş yapılan yollar ve turnikelerden bu gece yarısından sonra OGS cihazı ile geçiş yapılamayacak. OGS sistemi 1 Nisan 2022 Cuma gününden itibaren tarih olacak. Araçlarına daha önceden OGS taktıran milyonlarca sürücü cihazların devre dışı kalmasıyla artık HGS etiketi kullanmak zorunda kalacak.

gs1.jpg

Peki araçlarına 120 lira vererek OGS taktıran onca sürücü sistemin atıl hale gelmesiyle yeni HGS etiketlerini nereden temin edecek. Ücretsiz HGS veren yerler nereleri merak ediliyor. OGS kullanan sürücüler HGS için de ayrıca para verecek mi sorusu soruluyor. İşte detaylar...

ogs-hgs.jpg

GİŞELERDE KARIŞIKLIK OLUYOR

OGS ve HGS'nin gişelerde karışıklığa neden olması nedeniyle, iş yükünün azaltılması ve verimliliğin artırılarak vatandaşlara daha iyi hizmet verilebilmesi için köprü ve otoyollarda kullanılan milyonlarca OGS cihazı 31 Mart'tan itibaren sistemden kaldırılacak.

Araçlarında OGS cihazı bulunduran ve OGS'nin kaldırılıp yerine HGS getirilmesi kararından etkilenecek milyonlarca sürücü HGS'ye nasıl geçiş yapacak konusu da netlik kazandı. OGS etiketi olan araç sahiplerine ilgili bankalarca ücretsiz HGS etiketi verilecek ve hesapları da HGS'ye dönüştürülecek.

hgs-gecis.jpg

OGS'den ücretsiz bir şekilde HGS'ye geçiş prosedürü ise şu şekilde işleyecek: OGS cihazının alındığı bankaya 31 Mart'tan önce başvuru yapılması gerekiyor. İptal edilen OGS'nin yerine HGS hesabı açılması lazım. Tüm geçişlerin ücretleri HGS hesabından tahsil edilecek. OGS cihazının iptalinden önce yapılan ve henüz tahsil edilmeyen geçiş ücreti, kapatılacak OGS hesabındaki bakiyeden tahsil edilecek.

İşlemden sonra OGS hesabında halen para bulunuyor ise ilgilinin banka hesabına ya da kredi kartına iade edilecek. OGS ile yapılan geçişlerin ücretlerinin karşılanmaması durumunda kullanılmak üzere güvence kapsamında alınmış tutarlar banka hesabında ya da kredi kartlarına iade edilecek.

İade işlemleri, cihazın iptal tarihinden itibaren 30 gün içinde müşterilerin banka hesaplarına ya da kredi kartlarına yapılacaktır. OGS cihazını HGS etiketi ile değiştirenlerin işlem yapmalarına gerek bulunmuyor. 31 Mart'a kadar kapatılmış tüm OGS cihazları bu tarihten sonra iptal edilecektir.

1432853.jpg

OGS'DEN 2021'DE 71,6 MİLYON GEÇİŞ YAPILDI

geçen yıl gişelerde hızlı geçiş sisteminden (HGS) 563,1 milyon, OGS'den ise 71,6 milyon geçiş gerçekleşti.

İki ayrı geçiş sistemi yerine tek geçiş sistemine geçilmesi kapsamında, son gün olarak 31 Mart belirlendi.

OGS cihazı olan araç sahiplerine, ilgili bankalar tarafından ücretsiz HGS etiketi veriliyor ve hesapları da HGS'ye dönüştürülüyor. OGS cihazının iptalinden önce yapılan ve varsa henüz tahsil edilmeyen geçiş ücreti, kapatılacak OGS hesabındaki bakiyeden tahsil ediliyor. İşlemden sonra OGS hesabında halen para bulunuyorsa ilgilinin banka hesabına/kredi kartlarına iade ediliyor.

OGS cihazları bu gece yarısı itibarıyla iptal edilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN