'Olağanüstü bir durum' diyerek altın fiyatlarındaki düşüşün nedenini açıkladı, yükseleceği tarihi ilk kez paylaştı!

'Olağanüstü bir durum' diyerek altın fiyatlarındaki düşüşün nedenini açıkladı, yükseleceği tarihi ilk kez paylaştı!

Düşüşe geçen altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulunan ekonomist Barış Soydan, "Altındaki düşüş olağanüstü" diyerek altın fiyatlarının yükseleceği tarihi açıkladı. Peki, altın fiyatları ne zaman yükselir? Altın ne olur? Altın fiyatları düşer mi? İşte, altın fiyatları tahminleri...

Küresel piyasalarda yükselen petrol fiyatları, ABD'de enflasyona dair endişeleri canlı tutuyor. Bu durum, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faizleri yüksek tutmasına neden olurken, yüksek faiz ortamı altın başta olmak üzere değerli maden fiyatlarını baskıladı.

ALTIN, 8 AYIN EN BÜYÜK KAYBINA YÖNELDİ

Söz konusu gelişmeler sonrası altın, FED'in sıkı para politikasını sürdüreceğine ilişkin beklentilerin etkisiyle Şubat ayından bu yana en büyük haftalık kaybına yöneldi.

Altın fiyatlarında düşüş sürerken altının ons fiyatı, önceki dört işlem gününde analistlerin önemli bir teknik seviye olarak belirlediği 1870 dolar seviyesinin altına gerilemesinin ardından Cuma günü yatay seyretti.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Yaşanan gelişmelerle birlikte altının gram fiyatı, bin 651 liradan işlem görüyor. Altının ons fiyatındaki düşüşe rağmen dolar kurunda yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,4 artışla 1643 TL'den tamamlamıştı.

ALTIN NEDEN DÜŞTÜ? ALTIN YÜKSELİR Mİ?

"Altındaki düşüş olağanüstü. Neden düştü?" diyerek altın fiyatlarında yaşanan değer kaybına ilişkin değerlendirmede bulunan ekonomist Barış Soydan, şunları söyledi:

"- FED'in uızun süre yüksek faiz mesajı.
- ABD tahvil faizindeki artış, doların yükselişi."

"Altın ne zaman yükselir?" sorusuna da yanıt veren Barış Soydan, "FED, faiz indirimi sinyali verdiğinde. İşler iyi giderse 2024'te. Ama petrolün etkisiyle enflasyon yükselirse kim bilir ne zaman..." ifadelerine kullandı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN