Petrol fiyatları yükselebilir! OPEC+ ülkeleri gönüllü kesintiyi uzatıyor

Petrol fiyatları yükselebilir! OPEC+ ülkeleri gönüllü kesintiyi uzatıyor

Suudi Arabistan, Cezayir ve Kuveyt'in, petrol üretiminde yaptıkları gönüllü kesintiyi 3 ay daha uzatama kararı aldı. Bu karar, küresel petrol piyasalarında fiyatları desteklemeyi amaçlıyor.

OPEC+ grubundan olan Suudi Arabistan ve Kuveyt, haziran sonuna kadar günlük petrol üretimlerini kısıtlamaya devam edecek.

Suudi Arabistan, günlük üretimini 9 milyon varile, Kuveyt ve 2 milyon 413 bin varile düşürecek. Cezayir ise günlük üretimini 9 milyon varile, Kuveyt ise 2 milyon 413 bin varile düşürecek.

Cezayir ise günlük üretimini 51 bin varile azaltarak 908 bin varile indirecek.

Bu ülkelerin aldığı karar, OPEC+'ın nisan ayında aldığı üretimde kısma kararının bir uzantısı olarak değerlendiriliyor. OPEC+, küresel petrol arzını ve talebini dengelemek için üretim kısıntısı politikası uyguluyor.

KARARIN ETKİLERİ NELER OLABİLİR?

Gönüllü kesinti kararı petrol fiyatlarının yükselmesine neden olabilir, küresel petrol arzını daraltabilir, enerji maliyetlerini artırabilir.

Uzmanlar, bu kararın küresel ekonomiyi nasıl etkileyeceğini zamanın göstereceğini düşünüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN