Otomobil alacaklar: Bakan Nebati'den ÖTV indirimi açıklaması geldi

Otomobil alacaklar: Bakan Nebati'den ÖTV indirimi açıklaması geldi

Bir süredir beklenen otomobillerde ÖTV indirik8ne yönelik Bakan Nebati'den açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir süredir gündemde olan ÖTV indirimi tartışmalarına son noktayı koydu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda çeşitli açıklamalarda bulunan Nebati, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. ÖTV indirimi gelecek mi beklentilerine yanıt veren Bakan, konu hakkında beklenen açıklamayı yaptı.

Faiz eleştirilerine yanıt verdi

Bakan Nebati faiz konusunda, diğer ülkeler gibi faiz artırsaydı büyümenin durarak istihdamın azalacağını ve Türkiye’nin potansiyelini sınırlamayı istemedikleri için faiz artırımına gitmediklerini belirtti. Şimdiye kadar kimseyi enflasyona ezdirmediklerini belirterek, hem istihdam hem de alım gücü iyileştirmesi konusunda gerekli politikaları uyguladıklarını, ilerleyen dönemde de bu politikaların uygulanmaya devam edeceğini belirtti.

Net hata noksan kalemine ilişkin soruları da yanıtlayan Bakan Nebati, Ocak – Ağustos ayları içinde 28.3 milyar dolarlık giriş olduğunu, yapılan son Varlık Barışı ile yurt içinde 4,7 milyar liralık beyan edildiğini ve yurt dışından ise 12,3 milyar TL’nin Türkiye’ye geldiği açıklamasında bulundu.

ÖTV indirimi tartışmalarına noktayı koydu

Türkiye’nin gri listeye alınmasına yönelik eleştirilere cevap verdi. Bakan Nebati, Türkiye’nin gri listeye alınmasının Varlık Barışı ile bağlantısı olmadığını, kara para aklanmasına yönelik eylem gücü tarafından sürecin takip edildiğini belirtti. Ülkemize gelen kaynakların MASAK tarafından incelenerek değerlendirdiğini de sözlerine ekledi.

Bir süredir haber basınında ÖTV indirimi olacak mı? sorusu yer alıyor. Yerli otomobil TOGG’un banttan indirilmesi ardından alevlenen tartışmalara da son noktayı koydu. Bakan Nebati, şu an ÖTV indiriminin gündemlerinde olmadığını ifade ederek, matrah artırımı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Böylelikle araçlarda ÖTV indirimi yapılmasına dair beklentiler sonlanmış oldu. 2023 yılı içerisinde ÖTV indirimi yapılması söz konusu olmayacak çünkü Bakanlığın bununla ilgili bir çalışması bulunmuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN