Otomobil alacaklar dikkat! Kampanyalar gelebilir

Otomobil alacaklar dikkat! Kampanyalar gelebilir

Sıfır araç piyasasında bayilerde satışlar durma noktasına gelirken bazı ikinci el otomobiller de bu durumdan etkilendi. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, "Artan stok ve geçmişe göre daha düşük olan talep gibi sebeplerle yıl sonuna doğru markalar bazı kampanyalar düzenleyebilir" dedi.

Otomobil piyasasına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın attığı adımlar yavaş yavaş kendini gösterirken İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, otomobilde fiyat artışlarının kesildiğini belirtti. Krediye erişimde yaşanan zorlukların, spekülatif fiyatlamaların önüne geçilmesinin ve otomobilin yatırım aracı cazibesini yitirmesinin satış adetlerine etkisi olacağını söyledi.

Konuyla ilgili, Milliyet'e konuşan Ertemel Ticaret Bakanlığı'nın düzenlemesiyle ticari maksatlı araç siparişlerinin yüzde 40 azaldığını belirterek, "Ticaret Bakanlığı’mızın kapsamını genişlettiği 6+6 yönetmeliğinin olumlu etkilerinden bir tanesi de ticari maksatlı otomobil alan kişilerin yani kayıt dışı ticaret yapan kişilerin büyük oranda siparişlerini iptal etmesi oldu. Bu durum gerçekten ihtiyaç maksatlı otomobil almak isteyen vatandaşlarımızın da otomobile erişimini kolaylaştırdı" dedi.

'AĞUSTOS AYINDA YÜKSEK SATIŞ BEKLİYORUZ'

Temmuz ayında sıfır araçta tarihi rekora ulaştıklarını belirten Ertemel, "Ağustos ayında da yüksek satış adetleri bekliyoruz. Kayıt dışı ticaret maksatlı otomobil alan kişilerin siparişlerini iptal etmesiyle gelecek aylardaki siparişler öne çekilmiş oldu. Dolayısı ile satış adetleri halen yüksek olarak kayda geçiyor" ifadelerini kullandı.

000.jpg

Bu taleplerin karşılanması sonrası sıfır otomobillerin satış adetlerinde düşüşler yaşanabileceğini söyleyen Ertemel, "Krediye erişimde yaşanan zorluklar, spekülatif fiyatlamaların önüne geçilmesi ve sıfır araçta arz sorununun büyük oranda geride kalması ve otomobilin yatırım aracı cazibesini yitirmesi de satış adetlerine etki edecektir" açıklamalarında bulundu.

'KAMPANYALAR DÜZENLENEBİLİR'

Spekülatif fiyatlandırmaların kesilmiş olduğunu belirten Ertemel araçlarda kampanyalar olabileceğini şu sözlerle aktardı:

"Bu süreçte artan stok ve geçmişe göre daha düşük olan talep gibi sebeplerle yıl sonuna doğru markalar bazı kampanyalar düzenleyebilir. Pandemi öncesi piyasamızın normal olduğu dönemlerde marka bünyesinde yapılan sıfır veya düşük faizli kampanyalar ya da avantajlı indirimler her yıl sonu düzenlenmekteydi. Piyasamızın mevcut olumlu şartları ve normalleşme yaşandığı bu dönemde benzeri kampanyalar düzenlenebilir. Otomobil almak isteyen vatandaşlarımız süreci takip ederek ihtiyaçları doğrultusunda karar verebilirler."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN