Otomobil alacakların beklediğine değecek! Müjde büyük yerden geldi: O tarihte otomobil bayileri dolup taşacak

Otomobil alacakların beklediğine değecek! Müjde büyük yerden geldi: O tarihte otomobil bayileri dolup taşacak

Araç almayı düşünenlere sevindiren haber geldi. 2023 genel seçimlerine hazırlanan AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, otomotiv sektörünü canlandırmak için ÖTV indirimi yapmaya hazırlanıyor. İşte, ÖTV indiriminde son dakika gelişmeleri...

AK Parti'de seçim hazırlıkları sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta partisinin Meclis grup toplantısında son gelişmeleri değerlendirdi.

AK Partili bazı temsilcilerin, basın mensuplarına verdiği bilgilerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim programında net vaatlere yer vermek istediği ortaya çıktı.

Vaatlerini tüm kesimlerin anlayabileceği şekilde sade ve net ifadelerle dile getirecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk etapta ÖTV indirimini gündeme getirecek.

OTOMOBİLDE ÖTV İNDİRİM OLUR MU?

Maliye ve Hazine Bakanı Nurettin Nebati, geçtiğimiz günlerde ÖTV'de kesinti yapılmayacağını açıklamıştı.

Ancak artan otomobil fiyatları, vatandaşların otomobil almasını neredeyse imkansız hale getirdi. Bundan dolayı ÖTV indiriminin seçimden önce başlaması bekleniyor.

AK Partili kaynaklar, beş yıllık artan bir indirimin uygulanacağını dile getiriyor, fakat toplam indirimin beş yıl sonra yaklaşık yüzde 50 olacağı tahmin ediliyor.

ARABADA ÖTV İNDİRİMİ NE ZAMAN?

ÖTV kesintilerine ilişkin detaylar da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Bir araç için alınan 200 bin TL'lik ÖTV, 5 yıl sonra 100 bin TL'ye düşecek.

Şu sıralar ÖTV'ye yapılacak kesintiler konuşuluyor ama seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte indirime gidilmesi kuvvetle muhtemel görünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarına bir talimat gönderdiği bu talimatla birlikte AK Parti'nin ilk hamlesinin ÖTV'yi kesmek olduğu öngörülüyor.

AK Parti'nin yaklaşık bir ay içerisinde yeni seçim beyannamelerinin açıklanması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN