Otomobili olanlar yandı ki ne yandı! Akaryakıta dev gibi zam, Rus hükümetinin bu kararı fiyatlarda çok can yakacak

Otomobili olanlar yandı ki ne yandı! Akaryakıta dev gibi zam, Rus hükümetinin bu kararı fiyatlarda çok can yakacak

Akaryakıt fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Yıl başından bu yana sürekli olarak zamlanan benzin, LPG ve motorin fiyatları rekor seviyelere ulaşmış durumda. Sürücüler gelen zamlar sonrası 'Akaryakıt fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı? Benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu?' sorularını araştırırken bir zam haberi daha geldi. Otomobili olanlar yandı ki ne yandı! Akaryakıta dev gibi zam geliyor. Rus hükümetinin aldığı karar sonrası benzin ve motorin fiyatları uçacak!

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları benzin ve zam haberleriyle değişkenlik göstermeye devam ediyor. Gelen peş peşe zamlar sonrası 40 TL'ye dayanan benzin ve motorin fiyatları sürücüler tarafından sorgulanmaya devam ediliyor. Araç sahipleri 'Benzin ve motorin fiyatlarında zam ya da indirim haberi var mı?' sorusunu araştırırken gelen son dakika haberi herkesi korkuttu. Otomobili olanlar yandı ki ne yandı! Akaryakıta dev gibi zam. Rus hükümetinin aldığı karar sonrası petrol fiyatları uçmaya başladı. Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında görülmemiş zam. İşte 22 Eylül 2023 Cuma güncel akaryakıt fiyatları...

RUSYA'DAN FLAŞ AKARYAKIT KARARI

Ukrayna ile girdiği savaşta ağır yaralar alan ve Avrupa ülkeleri tarafından ekonomik alanda kısıtlanan Rusya Devleti, ülkesinde yaşanan ekonomik krizden etkilenen akaryakıt fiyatlarını düşürmek için yeni bir karar aldı. Yapılan açıklamada, iç piyasadaki akaryakıt fiyatını dengelemek için dış ihracatını kısıtladı. Rusya hükümeti tarafından yapılan açıklamada, "Geçici kısıtlamalar akaryakıt piyasasında arza yardımcı olacak ve bu da tüketiciler için fiyatların düşmesine neden olacak" ifadesi kullanıldı.

hghgh-67.jpg

SÜRÜCÜLER DİKKAT! AKARYAKIT FİYATLARINA DEV ZAM YOLDA

Rusya hükümeti tarafından alınan kararın birçok ülkeyi derinden etkilenmesi beklenirken Türkiye'de bu karardan oldukça zararlı bir şekilde etkilenmesi bekleniyor. Birçok ülkede akaryakıt fiyatlarının artması bekleniyor. Otomobil sahipleri artan akaryakıt fiyatlarından şikayetçiyken son zamanda gelecek zamlarla birlikte durumun biraz daha zorlaşması bekleniyor

AKARYAKIT FİYATLARI BUGÜN NE KADAR OLDU?

İSTANBUL GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 38.55 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 40.06 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 17.35TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 38.60 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 40.12 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 17.38 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı: 39.19 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı: 40.67 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı: 17.45 TL

hghghg-2023-09-22t125755-989.jpg

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı: 39.29 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı: 40.84 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı: 17.55 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN