ÖTV bile eklense 300 bin TL! Renault'un bu modeli sudan ucuz

ÖTV bile eklense 300 bin TL! Renault'un bu modeli sudan ucuz

Otomotiv sektöründeki gelişmeler hız kesmeden devam ederken Renault’un bu modeli görenleri adeta şaşkına çevirdi. Aracın ÖTV eklenmiş fiyatı bile 300 bin lira olarak karşımıza çıkıyor. Şu an için sektördeki en ucuz araba olarak nitelendirebileceğimiz Renault bu modeli resmen sudan ucuz…

ZEYNEP ORHAN

Fransız otomotiv üreticisi Renault hem ülkemizde hem de dünya genelinde en sık tercih edilen markalar arasında yer alıyor. Sadece kendi otomobillerini üretmeyip aynı zamanda Nissan otomobil markasının da motorunu üreten Renault, şimdilerde ise o modeliyle otomotiv sektörüne bomba gibi düştü. Aracın sudan ucuz olması görenleri şaşkına çevirirken ÖTV’li fiyatı bile 300.000 lirayı aşmıyor.

yeni-proje-41.jpg

MAKYAJLI VERSİYONU İLE SATIŞA SUNULDU

Renault markasının Kwid modeli, Hindistan’da makyajlı versiyonuyla satışa çıkarıldı. Otomotiv gazetecisi Murat Tosun’un paylaştığı bilgilere göre söz konusu bu model 170 bin liradan satışa çıktı. Şu an için bu fiyatın adeta hayal gibi olması görenleri şaşkına çevirirken uzman isim sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye’de ÖTV ve KDV bile eklense anca 300 bin lira olacağını söyledi.

yeni-proje-42.jpg

RENAULT KWİD ÖZELLİKLERİ

Bir otomobil devi olarak adlandırabileceğimiz Renault, modelleriyle en çok tercih edilen markalar arasında yer almayı başarıyor. Son zamanlarda ise özellikle Hindistan’daki fiyatından dolayı bir anda gündem olan Renault Kwid, öne çıkan özellikleriyle merak edildi.

Kwid Serisi ilk kez 2014 senesinde üretilmişti. Daha sonra 2016 senesinden itibaren bazı ülkelerde satışa sunuldu ve 2020 senesinden beri de global bir model haline geldi. Özellikle de Hindistan otomobil piyasasında ciddi ilgi gördü.

3.68 metre uzunluğa sahip olan bu model aynı zamanda 1,58 genişliğe sahip. Yüksekliği 180 mm olan aracın boyutlarına bakıldığında oldukça şirin ve küçük olduğu söylenebilir.

2022 model Kwid serisinde ise ön plana çıkan ilk detay tasarımı oluyor. Bunun yanı sıra akıllı telefonlarla uyumlu 8 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan model ilgi görmeye devam ediyor.

Modelin 2022 versiyonunda 2 farklı motor ünitesi bulunuyor. İlk versiyonda 0,8 litre hacimli 3 silindirli benzin motor ünitesi kullanılırken bu motor ünitesi ile 54 beygirlik güç açığa çıkıyor. Tüm bunların yanı sıra 5 ileri manuel şanzıman ile yollara çıkış yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN