Özgür Demirtaş'tan faiz yorumu! 'Yapmamalarını diliyorum' diyerek uyardı: Bir çuval inciri berbat eder...

Özgür Demirtaş'tan faiz yorumu! 'Yapmamalarını diliyorum' diyerek uyardı: Bir çuval inciri berbat eder...

Finans analisti Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan faiz uyarısı geldi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın konuşmasının ardından seslendi. Bu yapılırsa bir çuval inciri berbat edebilir. İşte çarpıcı açıklama...

BURAK ÖZTOPRAK

TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın enflasyon açıklamalarının ardından Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan uyarı geldi. Sosyal medya üzerinden faiz kararlarını yorumlayan Demirtaş, "Yapmamalarını diliyorum" ifadelerini kullandı.

BİR ÇUVAL İNCİR BERBAT EDİLEBİLİR

Ekonomi uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın faiz hakkındaki açıklamaları sosyal medyada viral oldu. Merkez Bankası Başkanlığını geçtiğimiz günlerde Hafize Gaye Erkan'dan devir alan Fatih Karahan'ın konuşmaları üzerine Demirtaş'tan açıklamalar geldi. Faiz verileri hakkında konuşan ekonomist, erken yapılması halinde bir çuval incirin berbat edilebileceğinin altını çizdi.

jpmorgan-yilsonu-faiz-tahminini-yukseltti-yod2.webp

ENFLASYON VE FAİZ AÇIKLAMALARI

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon hakkında değerlendirmelerde bulundu. Enflasyonun yakın zamanda dezenflasyon sürecine gireceğini işaret eden Karahan, yıl sonu enflasyon tahminlerini paylaştı. Enflasyonun 2024 yıl sonu için yüzde 36, 2025 sonu için yüzde 14, 2025 sonu için ise yüzde 9 olacağı yönünde tahminler paylaşıldı.

Faiz artışları konusunda ise, yeterli seviyeye ulaştıklarını işaret eden Karahan, yeni bir faiz artışının şuan için düşünülmediğini açıkladı.

1655982271481-0.jpg

ÖZGÜR DEMİRTAŞ UYARDI

Faiz konusunda bir yorumda Özgür Demirtaş'tan geldi. Merkez Bankası'nın olması gerekenden erken bir şekilde faiz indirmesi halinde bir çuval incirin berbat edileceğini söyledi.

Yapmamalarını dile getiren Demirtaş, "Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldukça başarılı bir konuşma yaptı. Başkan yardımcılarına söz vermesi önemli bir gelişme. Aman zamansız gevşeme yapmayalım söyleyeceğim budur." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN