Özgür Demirtaş'tan panikleten faiz yorumu: Bugünleri arayacağız

Özgür Demirtaş'tan panikleten faiz yorumu: Bugünleri arayacağız

Seçimlere kısa bir süre kala görülen faiz artışları da hem ekonomistlerin hem de vatandaşın dikkatinde yer alıyor. Faiz artışlarının can yakacağını belirten Prof. Dr. Özgür Demirtaş, çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Hem işsiz kalınacak, hem de paraya muhtaç kalınacak” diyerek seçimleri işaret etti. İşte Özgür Demirtaş'ın o açıklamaları…

Seçimlerin ardından peş peşe yapılan faiz artışları ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Türkiye'nin kabus senaryosunu duyurdu. Faiz artışlarının can yakıcı bir durum haline dönüşeceğini altını çizen uzman isim, Bununla birlikte zombi şirketlerin batacağını, işsizliğin artacağını ve vatandaşın para bulmakta zorlanacağını aktardı. Demirtaş, "Ama faiz artırımına kızmanın alemi yok. Faiz artırımı bir sonuç! Bizim geçmişte yaptığımız hatalarımızın bir sonucu... Kendimiz ettik, kendimiz bulduk" sözleri ile önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özgür Demirtaş'ın o açıklamaları…

3.150 BAZ PUAN FAİZ ARTIŞI YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana Merkez Bankası'nın yaptığı faiz artışlarına dikkat çeken Demirtaş, 3150 baz puan faiz artışı yapıldığını söyledi. Özgür Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile birlikte "Faiz artırımları canımızı yakacak" diyerek detayları paylaştı.

ozgur-demirtas-1.jpg

ZOMBİ ŞİRKETLERİNİN SONU GELİYOR

Zombi şirketleri batacağını işaret eden Demirtaş, işsizlik artışı ile birlikte para bulmanın da zorlaşacağını söyledi. Faiz artışlarına kızmanın hiçbir sonuca varmayacağını ifade eden Özgür Demirtaş, geçmişte yaptığımız hataların bir sonucu diyerek “Kendimiz ettik, Kendimiz Bulduk. Sigara içtik, Kanser olduk. Şimdi kemoterapi alıyoruz." sözlerini dile getirdi.

Sigara içmek=Faizi emirle suni olarak indirmek yani Nas Ekonomi Modeli

Kanser=Enflasyon

Kemoterapi=Artan Faizler

para-odemek.jpg

KANSERİN SONUÇLARI ORTAYA ÇIKIYOR

Alınan kemoterapilerin saçları döktüğünü, dişleri kırdığını ifade eden Demirtaş, kemoterapinin bir sonuç olduğunu belirterek sebebin ise sigaradan alınan 2 fırt nefes olduğunu söyledi.

Faizin enflasyon altına düştüğünde bedavadan Kredi alırken durumdan yararlanan kişilerin şimdilerde hiçbir şeyin bedava olmadığını anlayacağını ifade eden Demirtaş, “ Bedava peyniri fare kapanında öğreniyoruz” sözleriyle dikkat çekti.

ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLÜRSE KAR

Yaşanan durumdan ders alınması gerektiğini ısrarla işaret eden Özgür Demirtaş, “Hatadan ders alın, bari daha yapmayın…” açıklamalarında bulundu. Bin kere uyarı yaptığına ifade eden Demirtaş, eninde sonunda faiz artışları olacağını daha önceden çok kez açıkladığını dile getirdi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Özgür Demirtaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bin kere uyardım, eninde sonunda Faizin artmak zorunda kalacağını yazdım. Yalvardım yapmayın diye... İlkokul mezunu takipçilerim de dahil herkes anladı. Siyasetçiler anlamadı... Neyse zararın neresinden dönersek kardır..."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN