Finans uzmanı İslam Memiş, Bitlo TV'deki YouTube yayınında piyasalara dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Temmuz ayının yoğun ve hareketli geçtiğini belirten Memiş, Ağustos ayına ilişkin beklentilerini ve yatırımcılara yönelik tavsiyelerini paylaştı.
BORSA İSTANBUL'DA DÜŞÜŞ ÖNGÖRÜSÜ
İslam Memiş, Borsa İstanbul'da düşüş yönündeki öngörüsünün devam ettiğini belirtti. BIST 100 endeksi için 10.450 ve 10.200 puan seviyelerinin teknik olarak izlenmesi gerektiğini söyleyen Memiş, borsada kâr satışı yapacak yatırımcılara paralarını nakitte bekletmek yerine farklı enstrümanlara yönelmeleri önerisinde bulundu. Memiş'e göre bu haftanın en ucuz ve en fazla değer kaybeden yatırım araçları sırasıyla gümüş, platin, paladyum, altın ve euro oldu.

DOLAR VE EURO İÇİN HEDEFLER
Dolar kurunun baskı altında olduğunu ifade eden Memiş, dolar endeksindeki yükselişe rağmen dolar/TL'de bir atak yaşanmamasının "kontrollü bir mekanizma" olduğunu gösterdiğini söyledi. Memiş, dolar için yıl sonu hedefini 45 lira olarak koruduğunu belirtti.
Euro/dolar paritesinde ise bu hafta yaşanan düşüşleri "muhteşem bir alım fırsatı" olarak değerlendiren Memiş, paritenin yıl sonuna kadar 1.18-1.20 seviyelerine yükseleceğini öngördüğünü ifade etti. Memiş, euro'da yaşanan düşüşlerin kalıcı olmayacağını ve paritenin bu haftayı 1.15'in üzerinde tamamlayabileceğini söyledi.

ALTIN VE GÜMÜŞTE "KERİZ SİLKELEME" VURGUSU
Ons altının bu hafta 3.280 dolar seviyesine gerilediğini hatırlatan Memiş, bu düşüşü bir "keriz silkeleme operasyonu" olarak nitelendirdi. Memiş, korku ve panikle ellerindeki varlıkları satan yatırımcıların mallarının alındığını ve akıllı yatırımcıların bu düşüşleri bir alım fırsatı olarak değerlendirdiğini belirtti.
"Düşüşler kalıcı değil" diyen Memiş, ons altın için kısa vadede hedefinin 3.380 dolar olduğunu vurguladı. Yurt içi piyasalarda ise gram altının 4.370 TL seviyesinde olduğunu belirterek, gram altın için hedefinin 4.400 ve 4.450 TL olduğunu yineledi.
Gümüşün ons fiyatının 36.74 dolar seviyesine gerilemesinin, gümüşle ilgilenen yatırımcılar için büyük bir fırsat sunduğunu belirten Memiş, gümüşün gram fiyatında da 51 liradan 47 liraya düşüşün önemli bir alım fırsatı olduğunu söyledi.

KRİPTO PARALAR VE BİTCOİN
Bitcoin'in şu anki seviyesinin "pahalı" olduğunu düşündüğünü dile getiren İslam Memiş, kripto para piyasasında kâr satışlarının beklendiği yönündeki uyarısını tekrarladı. Memiş, Bitcoin için yıl sonu hedefinin 105-110 bin dolar aralığı olduğunu söyledi.

AĞUSTOS AYI İÇİN ÖNEMLİ UYARILAR
İslam Memiş, Ağustos ayı için en büyük endişesinin küresel ve yurt içi borsalarda yaşanabilecek sert düşüşler olduğunu ifade etti. Yatırımcılara Ağustos ayında "açıkta durmamaları" ve ellerindeki mala sahip çıkmaları tavsiyesinde bulundu. Memiş, altın, gümüş, platin, paladyum ve euro gibi değerli metallerde yaşanan düşüşlerin alım fırsatı yarattığını ve bu fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
"Elinizdeki malın kıymetini bilin. Bu hafta perşembe-cuma günü 'keriz silkeleme' yaptılar, milletin elinden malı aldılar" diyen Memiş, sabırlı yatırımcıların bu süreçten kârlı çıkacağını ifade etti.
Not: Yatırım tavsiyesi değildir.
İslam Memiş'ten çarpıcı piyasa uyarısı: "Bu ürünler şu anda bedava, fırsatı kaçırmayın!"

