Petrol fiyatı 'sert' düştü

Petrol fiyatı 'sert' düştü

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'in ülkede Kovid-19 kısıtlamalarını genişletmesi ardından Brent petrol fiyatı, sert bir şekilde düştü. Petrol'ün varil fiyatı 95 dolardan 93,86 dolar seviyesine geriledi.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan ve dünyanın en büyük petrol ithalatçısı konumunda bulunan Çin'in Kovid-19 kararı ve ülke ekonomisine ilişkin bozulmalar petrol fiyatlarında sert kayıplara yol açtı.

Brent petrol, perşembe günü 95 dolar seviyesinin üzerine çıktıktan sonra, bugün saat 11:00 itibarıyla yüzde 1,24 düşüşle varil başına 93,86 seviyesinden işlem görüyor.

ABD'DE DÜŞTÜ

ABD Batı Teksas Intermediate (WTI) petrol, yüzde 1,46 düşüşle 87,78 dolar seviyesinden işlem görüyor. Böylelikle, her iki gösterge petrol kontratı da haftalık artışa doğru ilerlerken; brent petrol yüzde 2'e yakın düşüş yaşadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN