"Pişmanım" diyene ceza kesilmeyecek! On binlerce kişiye müjdeyi Bakan Şimşek verdi

"Pişmanım" diyene ceza kesilmeyecek! On binlerce kişiye müjdeyi Bakan Şimşek verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, on binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir haber verdi. Edinilen bilgilere göre “pişmanım” diyerek beyanname verenler resmen cezadan kurtulacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

On binlerce kişiye müjdeli haber Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın mükelleflerin vergide gönüllü uyumunu artırmak adına kira gelir beyannamesi gibi yeni uygulamaları hayata geçirdiklerini söyleyen Bakan Şimşek, kira geliri beyannamesi vermeyen mükelleflerin tespit edildiği bilgisini de verdi. Beyanname vermeyenlere kesilen cezaya da değinen Bakan Şimşek, cezadan kurtulmanın yolunu da açıkladı. İşte, Bakan Şimşek’in o açıklaması…

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın mükelleflerin vergide gönüllü uyumunu artırmak adına birçok yeni uygulamayı hayata geçirdiğini belirtti. Bu kapsamda, bankalar, sigorta şirketleri, tapu ve nüfus idareleri başta olmak üzere çeşitli kurumlar tarafından sağlanan bilgiler doğrultusunda yapılan analizler sonucu, kiraya verildiği tespit edilen yaklaşık 1,5 milyon konutta fiili denetimlerin başlatıldığı ifade edildi.

yeni-proje-14.jpg

BEYANNAME SAYISINDA ARTIŞ

Şimşek, Dijital Vergi Dairesi'ne eklenen “Kira Bildirim Formu” sayesinde kiracıların kiraladıkları yerlerle ilgili bilgileri kolayca iletebildiklerini anlattı. Ayrıca, vergi daireleri ve alışveriş merkezlerinde kurulan stantlar aracılığıyla mükelleflerin beyanname verme işlemlerinin kolaylaştırıldığını belirtti. Bakan Şimşek, 5 Nisan'a kadar süren beyan dönemi içerisinde 1 milyon 811 bin mükellefin beyanname verdiğini ve bu sayede 399,2 milyar lira matrah ile 126,9 milyar lira vergi beyan edildiğini açıkladı. Bu rakamlar, geçen yıla göre beyanname sayısında %27, matrahta %107 ve hesaplanan vergide %101'lik bir artışı temsil ediyor.

yeni-proje-15.jpg

PİŞMANLIK BEYANNAMESİ AVANTAJI

Gelir İdaresi Başkanlığı, beyan döneminin bitiminin ardından kira, ücret ve değer artışı kazancı elde etmesine rağmen bunu beyan etmeyen mükellefleri tespit etti. Bakan Şimşek, beyanname vermeyenlerin en kısa sürede vergi dairelerine gönderileceğini belirtirken, vergi dairesinden yazı gelmeden pişmanlık beyannamesi verilmesi halinde ceza uygulanmayacağını vurguladı. Pişmanlıkla verilen beyannamelerin Hazır Beyan Sistemi üzerinden internetin olduğu her yerden yapılabileceğini ve verginin de aynı sistem üzerinden banka ya da kredi kartı ile çevrim içi ödenebileceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN