Piyasa durulmuyor! Altın ve dolar arasındaki yarışın kazananı belli oldu! Dolardaki düşüş altını bu haftanın galibi yaptı

Piyasa durulmuyor! Altın ve dolar arasındaki yarışın kazananı belli oldu! Dolardaki düşüş altını bu haftanın galibi yaptı

Küresel piyasalardaki altın fiyatı, ABD Merkez Bankası'nın Eylül ayı faiz kararından sonra baskılanarak, ons altının düşmesine neden oldu. Yaşanan düşüşün ardından kritik seviyede gerileme gösteren altın fiyatlarının nasıl olacağı merak edilirken, altın hafta sonunda yönünü yukarı çevirdi.

İngiltere Merkez Bankası'nın (BOE) tahvil alımı programının açıklanmasının ardından ons altın düşüşe geçen dolardan güç alarak yükselişe geçti. Yaşanan değer artışı sonrasında altın, haftayı yükseliş ile kapatacak gibi duruyor.

ALTIN YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

ABD doları haftayı düşüşte kapatıyor. Doların düşmesiyle birlikte çift yönlü dalgalanmada olan altın fiyatları ise dolardan aldığı destekle yükselişini sürdürüyor. Ons altın 1.673 dolar seviyesini görmesiyle birlikte, haftayı da bu seviyede kapatmaya hazırlanıyor.

 altın ve dolar

MART ZİRVESİNE GÖRE DÜŞÜŞTE

Altın haftaya yükseliş ile veda etmeye hazırlansa da yine de Mart ayında gördüğü zirveden %20 oranında değer kaybı yaşadı. ABD verilerinin ardından FED yetkililerinin kritik açıklamalar yapması, piyasa aktörlerinin FED'in daha gergin bir parasal sıkıştırma politikasına gideceği olasılığına odaklanmış olmasına neden oldu. Uzmanlara göre bu verilere göre altın daha çok baskıyla karşılaşacak gibi duruyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN