Piyasada otomobil kalmadı! İkinci el piyasasında satışlar yüzde 50 arttı: Daha fazla kar getiren yatırım yok

Piyasada otomobil kalmadı! İkinci el piyasasında satışlar yüzde 50 arttı: Daha fazla kar getiren yatırım yok

Otomobil piyasasında yaşanan artış vatandaşın cebini alev alev yakıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) tarafından güncel veriler paylaşıldı. 2022 yılının aynı dönemlerine göre araç pazarında yüzde 49,5 oranında artış görülüyor. Satışların 2 milyon 692 bine ulaştığını belirterek açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

2022 SENESİNE GÖRE YÜZDE 50 ARTIŞ VAR

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) tarafından paylaşılan veriler ile birlikte otomobil satışlarında büyük bir artış görülüyor. MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç ikinci el satışlarda 2022 senesinin aynı dönemine göre yüzde 49,5 oranında artış yer alıyor.

Geçtiğimiz yılın özellikle ikinci yarısı sonrasında daralma yaşayan otomobil satışlarında kasım ayına kadar düşüşler yaşanmıştı. 2022 yılının aralık ayı ile birlikte canlanmasıyla 2022 yılını yüzde 8,5 seviyesindeki bir artış ile kapattı.

Fakat motorlu taşıt pazarında 2023 yılının ocak ve mart ayı dönemindeki satışlar 2022 yılının ocak ve mart ayındaki satışlara göre yüzde 50'ye kadar artış gösterdi. Motorlu araçlarda yaşanan artış ile birlikte ocak ayındaki canlılığın etkisinin sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

5e18305f67b0a91d0442733a.webp

MOTORLU TAŞIT SATIŞI REKOR KIRIYOR

İkinci el piyasasının hızlanmasıyla birlikte geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 97,2 oranında artarak 921 bin 387 satış gerçekleşti. 11 ilimizde gerçekleşen deprem felaketi ile birlikte şubat ayında yüzde 23,4'lük bir artış sağlayarak 704 bin 954 sayısına kadar gerilediğini belirterek Erkoç, Ramaza Ayı ile birlikte satışların yeniden yükselişe geçtiğini vurguladı.

2023 yılının ocak ayı ile mart ayı ile birlikte ikinci el motorlu taşıt geçtiğimiz senenin oranlarına göre yüzde 49,5 oranında artış göstererek 891 bin 717 fazla satış ile 2 milyon 692 bin 783'e ulaşmayı başardı.

ahy4x3-x.jpeg

ARZ KARŞILANMAZSA OTOMOBİL FİYATLARI ARTACAK

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, piyasada ikinci el otomobilin kalmamasıyla birlikte büyük bir sorun olduğunu vurguladı. Araç bulunurluğundaki sorunun devam ettiğini belirterek açıklamalarda bulundu.

Pandemi sürecinden itibaren devam eden arzın azalması ile birlikte talepte bir o kadar artış gösterdi. Yatırım aracı olarak görülen otomobilde arzın sağlanmadığı halde fiyatların artmaya devam edeceğini de açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN