Piyasalarda 'Powell' etkisi: Gram altında rekor

Piyasalarda 'Powell' etkisi: Gram altında rekor

Fed Başkanı Jerome Powell'ın önümüzdeki toplantıda faiz artışlarının yavaşlayacağı yönündeki açıklamalarının ardından altın yükselişe geçti. Ons altın bin 800 doları aştı. Gram altın ise bin 078 TL ile rekor kırdı.

Altın, Fed Başkanı Jerome Powell'ın önümüzdeki toplantıda faiz artışlarının yavaşlayacağı yönünde sinyal vermesinin ardından yükselişe geçti. Altının onsu bin 787 doları gördü. Gram altın ise bin 078 TL ile rekor kırdı.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Fed Başkanı Powell, dün yaptığı konuşmada, enflasyonu düşürmeye yetecek sıkılaşma düzeyine yaklaşırken faiz artış hızını yumuşatmanın mantıklı olduğunu ve faiz artırımında yavaşlamanın aralık ayında başlayabileceğini belirtti. Powell’ın yumuşama sinyali doları diğer para birimleri ve emtialar karşısında baskılarken, buna paralel olarak altının ons fiyatı yükseliş eğiliminde hareket etmeye başladı.

ALTINDA YENİ REKOR

Altın fiyatları geçen haftaya bin 681 dolardan başlamıştı. Ons altın bugün bin 781 dolardan değerleniyor Gram altın fiyatları ise 1062 liralık rekor seviyesinin de üzerine çıkarak 1068 lirayı aştı. Çeyrek altın önceki kapanışta bin 748 TL idi. Çeyrek altının satış fiyatı bin 774 TL'ye yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN