PPK son dakika kararıyla dolar ve Euro ne kadar olur? İndirim beklentisi piyasaları gevşetti

PPK son dakika kararıyla dolar ve Euro ne kadar olur? İndirim beklentisi piyasaları gevşetti

Bugün gerçekleşecek Merkez Bankası’nın PPK toplantısında faiz indirimin kararının beklenmesi ile birlikte piyasaların gevşeyeceği konuşuluyordu. 12 Eylül dolar ve Euro fiyatlarının PPK’den alınacak son dakika kararlarıyla aşağı yönlü hareket etmesi bekleniyor. İşte piyasalardaki son durum…

 

Bugün saat 14:00’te toplanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararıyla birlikte faizlerde 250 baz puan indirime gidilecek. Piyasaların gevşemesine neden olacak bu adımla birlikte dolar ve Euro fiyatlarının nasıl hareket edeceği merak konusu oldu.

DOLAR VE EURO NE KADAR? (12 EYLÜL 2019)

Dolar saat 08:35’den itibaren 5.7610/5.7656'ten işlem görürken, kurun belirtilen seviyelerdeki seyri sürüyor. Euro da 6,33 Türk lirası civarında hareket ediyor.

19-09/12/dolar-1568280159.jpg

Analistlerin bu beklentilerine yönelik piyasadaki fiyatlamalar 300 baz puanın altında kalmayan daha yüksek bir indirim beklentisine işaret ediyor. Swap piyasası 300-350 baz puan indirim fiyatlarken, Reuters’ta yer alan haberde; yedi işlemcinin bugünkü toplantıda yapılacak faiz indirimine yönelik beklentisinin 300-400 baz puan aralığında bulunduğu bilgisi paylaşılıyor.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: FAİZLER DAHA DA DÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen günlerde yaptığı açıklamasında, Para Piyasası Kurulu’nun Perşembe günü toplandığını anımsatarak, faizlerin daha da düşeceğine inandığını söyledi. Erdoğan, faizlerin düştükçe enflasyonun da gerileyeceğini savundu.

Gazetemizin yazarı İbrahim Kahveci, geçtiğimiz haftalarda doların neden aniden yükseldiğini şu sözlerle açıklamıştı:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN