PTT ve Ziraat Bankası hesabı olanlar dikkat! 2392 TL ödeme yapıldı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin

PTT ve Ziraat Bankası hesabı olanlar dikkat! 2392 TL ödeme yapıldı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri Haziran ayında da devam ediyor. Bakanlık 2392 TL'lik ödemelerin hesaplara yatırıldığı da duyurdu. Ödemeler PTT ve Ziraat Bankası hesaplarına yatırıldı. İşte ödemeler hakkındaki tüm detaylar…

Sosyal yardım ödemeleri merak edilirken açıklamalar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geldi. Bakanlık tarafından oluşturulan program kapsamında ödemelerin kişi başına düşen aylık gelir doğrultusunda yapıldığı belirtildi. Farklı tutarlarda yapılan ödemelerin PTT ve Ziraat Bankası hesaplarına yatırıldı aktarıldı. İşte ödemeler hakkındaki tüm detaylar…


ÖDEMELER TAMAMLANDI

Sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlar Haziran ayı içerisinde yapılan ödemeler hakkındaki araştırmalarını hızlandırdı. 2392 TL olarak yapılan ödemeler için açıklama bakanlıktan geldi. 2023 yılında toplam 28.704 TL sosyal yardım ödemesi yapıldı aktarılırken vatandaşların başvuru yapması durumunda ödeme alabileceği vurgulandı.

para-para.jpg
Başvuruların e-devlet sistemi üzerinden ya da ikametgah adresine bağlı bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabileceği aktarıldı. Başvuruda bulunan kişiler ödemeler için “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” ekranı üzerinden detayları öğrenebilir.

para-almak.jpg
Sosyal yardım ödemeleri kapsamında fakirlik maaşı, şartlı gebelik yardımı, şartlı eğitim yardımı, doğum parası ve yaşlılık maaşı gibi farklı kalemlerde Ödeme işlemi yapılıyor. Artan fiyatlar karşısında vatandaşın ezilmemesi için yapılan ödemeler Haziran ayında da devam ediyor.


KİMLER ÖDEMELERDEN YARARLANAMAZ?

Sosyal yardım ödemeleri devam ederken kimlerin ödeme alamayacağı da merak edilen konular arasında yer. Ödeme yapılmayan kişiler şu şekildedir:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar,

  • Mavi kart sahipleri,
  • Yerleşim adresi yurt dışında olanlar,
  • 18 yaşından küçük olanlar
  • Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan olanlar,
  • Yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişiler.

para-almak-1.jpg

2024 YILINDA NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

2023 yılının ortasına gelirken ödemelerin 2024 yılında ne kadar olacağı merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklama doğrultusunda aylık ödemeler kapsamında yeni düzenleme yapılacağı belirtildi. 2024 yılında yapılacak ödeme tutarları henüz açıklanmadı. Bakan Göktaş, “Sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı, engelli aylığı, evde bakım yardımı ve sosyal ekonomik destek gibi ödemelerimizi artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız.” açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN