PTT'den bayram sonrası 1.200 TL para yardımı! Kimliği olanlar başvurabilecek: Son tarihi kaçırmayın

PTT'den bayram sonrası 1.200 TL para yardımı! Kimliği olanlar başvurabilecek: Son tarihi kaçırmayın

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte devlet tarafından ödenen yardım paraları ile ilgili sıcak gelişmeler peşe peşe geliyor. Son olarak devlet, öksüz ve yetim olanlara para yardımı yaparken, ödemelerin 2 ayda bir yapılacağı ve başvurular için kimlik belgesinin ibraz edilmesinin zorunlu olduğu öğrenildi. Son tarihi kaçırmayın! İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli öksüz ve yetim çocuklara maddi destek sağlamak için 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu doğrultusunda düzenli sosyal yardım projelerine devam ediyor.

Son olarak annesi, babası veya her iki ebeveyni birden vefat etmiş olan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan çocuklara iki ayda bir para yardımı yapılıyor. Bu yardımdan, sadece dar gelirli çocuklar yararlanabiliyor.

yeni-proje-2025-05-14t130733-931.jpg

1.200 TL PARA YARDIMI YAPILACAK

Öksüz ve yetim çocuklar için ödenen para yardımı miktarı aylık 600 TL olarak belirlendi. Fakat, ödemeler iki aylık periyotlar şeklinde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Bu sayede hak sahipleri, her iki ayda bir 1.200 lira tutarında para yardımı alabiliyor.

PTT ÜZERİNDEN KİMLİĞİNİZ İLE BİRLİKTE PARANIZI ALABİLİRSİNİZ! SON TARİHİ KAÇIRMAYIN

Başvuru süreci oldukça kolay bir şekilde gerçekleşiyor. Bu kapsamda, kimlikle beraber başvuru yapılabiliyor. Başvurular, PTT şubelerine giderek yapılırken, bakanlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında (SYDV) başvuru yapılıyor.

yeni-proje-2025-05-14t130639-324.jpg

Öksüz ve yetim yardımı, özellikle dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelerdeki çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vermeyi amaçlarken, çocuğun bakımını üstlenen kişinin üzerindeki maddi yükünde hafifletilmesi planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN