Range Rover’da akıma uyum sağladı! Artık o da elektrikli… Tüm rakiplerinin gözü korktu! Şimdiden binlerce sipariş aldı

Range Rover’da akıma uyum sağladı! Artık o da elektrikli… Tüm rakiplerinin gözü korktu! Şimdiden binlerce sipariş aldı

Otomotiv sektörünün önde gelen araçları arasında yer alan Range Rover ilk elektrikli modeli ile sektörü derinden sarstı. İlk elektrikli aracın piyasaya çıkması için nefesler tutulurken listeye adını yazdıranlarda kral fermanına döndü. İşte tüm detaylar…

Range Rover ilk elektrikli aracı (EV) lansman öncesinde heyecanı zirveye taşıdı. Bekleme listesine adını yazdıranların sayısı 16 bini geçerken şimdiye kadar üretilmiş en sessiz ve en rafine Range Rover olarak tanıtımı yapılacak. Benzin ya da mazotla çalışan modelinin özelliklerini emel alan Range Rover ikonik İngiliz tasarımını korurken araçların her yerde gidebilme kabiliyetine korumaya devam ediyor. Range Rover’dan gelen açıklama doğrultusunda çekme, batma ve arazi teknolojilerinin diğer tüm lüks elektrikli SUV'ları geride bırakacağı belirtildi. Minimalist tasarım ve arazi yetenekleri dahil olmak üzere klasik Range Rover unsurlarını görmeye devam edeceğiz.

V8 MOTOR KULLANACAK

Range Rover'ın yeni modeli EV’de V8 motorlu Range Rover ile benzer bir performans ile birlikte arazi yetenekleri görülmektedir. Aşırı sıcaklıklar, tüm sürüş koşulları ve arazi ile birlikte 850 mm'ye kadar sudan geçebilme dahil olmak üzere şimdiye kadarki en zorlu programda test aşamaları gerçekleştirildi.

range-rover-1.jpg

800V mimariye sahip Range Rover Electric, hızlı şarj olabilme özelliği ile birlikte hafif ve genişletilmiş menzilli PHEV Range Rover ile birlikte Solihull, İngiltere'deki fabrikasında üretilecek.

ÜRETİM İNGİLTERE'DE YAPILACAK

Range Rover'ın elektrikli modeli için batarya ve elektrikli tahrik üniteleri JLR'nin Wolverhampton, İngiltere'deki yeni elektrikli tahrik üretim tesisinde monte edilecek. Şirket tarafından yapılan son güncelleme doğrultusunda Range Rover'ın ilk EV'sinin bekleme listesinde daha şimdiden 16.000 alıcı bulunduğu belirtiliyor.

range-rover-elektrikli.jpg

Jaguar Land Rover (JLR), model araç için Aralık ayında açılan siparişler kapsamında yoğun ilgi ile karşılaşıldığı belirtildi. Range Rover'ın elektrikli prototiplerinin ise halka açık yollarda test edildiği aktarılırken orta ölçekli bir elektrikli su araca göre yeni Jaguar prototiplerinin geliştirilme aşamasında olduğu aktarıldı.

range-rover-ev.jpg

​​​​​​​Araçta yeni kurumsal kimliğin bir parçası olarak JLR, Range Rover, Defender, Discovery ve Jaguar olmak üzere üç farklı alt marka görülmektedir. Reimagine stratejisi ile birlikte Jaguar'ın tamamen elektrikli olacağı aktarılırken diğer 3 alt markanın da 2030 yılına kadar birer elektrikli araç modeli ile müşteri karşısına çıkması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN