Renault piyasayı kasıp kavuracak! 1,5 milyona satılacak bu SUV peynir ekmek gibi satacak... Megane'a fark atıyor

Renault piyasayı kasıp kavuracak! 1,5 milyona satılacak bu SUV peynir ekmek gibi satacak... Megane'a fark atıyor

Otomotiv sektöründe değişimlerin yaşandığı son günlerde Renault piyasayı kasıp kavurmak için geliyor. Dev markanın SUV modeli, 1,5 milyona peynir ekmek gibi satılacak. Araba tutkunlarının yakından ilgileneceği bu konuya ilişkin detaylar haberimizde…

Fransız dev otomobil markası Renault, piyasaya süreceği yeni modeliyle gündeme geldi. Megane E-Tech fiyatına daha büyük ve 625 km menzilli yeni Renault SUV, araba sevenleri, araba almayı düşünenleri heyecanlandırdı. “Dolubatarya” hesabı sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla Renault’un bu SUV modeline ilişkin bilgiler verdi.

YÜZDE 10 ÖTV AVANTAJI MEVCUT

Otomotiv sektörünün önemli markalarından biri olan Renault, Scenic modelini C segment elektrikli SUV olarak piyasaya yeniden sürmeye hazırlanıyor. Bu modelin Avrupa fiyat listesi yayımlanırken ülkemizde ise %10 ÖTV avantajı sayesinde elektrikli Megane kadar ucuza satılabilecek.

yeni-proje-10.jpg

GİRİŞ SEVİYE PAKETİ 42.470 EURO

Söz konusu model, 120 kW (170 HP) motor, 60 kWh batarya, 430 km menzil, 130 kW DC şarj desteğine sahip. Öte yandan Renault Scenic EV60, giriş seviye Evolution paketi 42.470 euro fiyatı ile karşımıza çıkacak. Ayrıca bu modelden 2.500 euro daha pahalı olan Techno paketi ise farklı detaylarla gelecek. Bu detaylar arasında LED ön farlar, 9 inç yerine 12 inç bilgi-eğlence ekranı, ön-arka park sensörleri, ısı pompası ve filmli arka camlar olacak.

yeni-proje-11.jpg

Tüm bunların yanı sıra 160 kW (220 HP) motor, 87 kWh batarya, 625 km menzil ve 150 kW DC şarj hızı ile alıcıların karşısına çıkacak olan Scenic EV87 ise en düşük donanımda 47 binası 970 euro fiyatı ile piyasaya sürülecek. Ayrıca bu fiyatlar KDV dahil Avrupa fiyatı olacak. Markanın büyük bataryalı modeli %10 ÖTV ile ülkemizde satılacak.

yeni-proje-12.jpg

TESLİMATLAR YAKINDA BAŞLAYACAK

Renault, avrupa'da ön sipariş alımına başlarken birkaç ay içerisinde de teslimatlarına başlayacak. Türkiye'ye gelmesi ise 2024 yılının sonuna tekabül edebilir. Dolayısıyla söz konusu %10 ÖTV dilim matrahı içerisinde kalacak mı henüz bilinmiyor. Lakin yapılan son indirimlerle yeni modelin küçük kardeşi Megane E-Tech ile aşağı yukarı aynı fiyattan satılmasının önünde herhangi bir engel bulunmuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN