Renault'tan Megane'a görülmemiş zam! Bayiye gidenler kulaklarına inanamadı

Renault'tan Megane'a görülmemiş zam! Bayiye gidenler kulaklarına inanamadı

Otomobil fiyatları düşecek diye beklerken piyasa zam haberiyle sarsıldı. Avrupa'da indirim yapılırken Türkiye'de Renault'tan Megane'a görülmemiş zam! Almayı düşünenler o rakamı gözden çıkaracak. Bayiye gidenler kulaklarına inanamadı...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Avrupa otomotiv pazarında müşterilerini sevindiren indirim haberleri, Türkiye'de yerini büyük zam haberlerine bırakıyor. Özellikle elektrikli araç segmentinde dikkat çekici bir örnek olan Renault Megane E-Tech, Türkiye'de otomobil severler için adeta bir hayal kırıklığına dönüşüyor. Avrupa'da yılın başında %10 oranında bir indirim yapılan Renault Megane E-Tech'in fiyatı, Türkiye'de ise tam tersine %40 oranında bir artışla 2,5 milyon TL'ye ulaştı.

ÜST PAKETLERDE ÖTV DİLİMLERİ DEĞİŞTİ

Renault Megane e-Tech Sales Figures | GCBC

Yeni Scenic E-Tech modelini Avrupa pazarında 35.990 eurodan satışa sunan Fransız üretici, elektrikli Megane modelinde de benzer bir indirim politikası izlemişti. Ancak bu indirim Türkiye'deki fiyatlara yansımadı. Üstelik, 2024 model yılı için yapılan %10'lık bir zam, aracın üst paketlerinde ÖTV dilimlerinin de değişmesine yol açtı.

Son zamlarla birlikte, Avrupa'da fiyatı 34 bin euro olan Megane E-Tech Techno modeli Türkiye'de 1.795.000 TL, 38 bin euro değerindeki Iconic modeli ise 2.465.000 TL fiyat etiketiyle alıcılarını bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN