Resmi Gazete’de yayımlandı: O ödemeler hesaplara aktarılıyor! Çiftçiler hesaplarını kontrol etmeye başladı

Resmi Gazete’de yayımlandı: O ödemeler hesaplara aktarılıyor! Çiftçiler hesaplarını kontrol etmeye başladı

Çiftçilerin dört gözle beklediği destek ödemeleri ile ilgili açıklama Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi. Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ ile birlikte buğday, arpa, çavdar, tritikale ve yulaf için dekar başına 149 TL mazot ve gübre desteği sağlanacağı belirtildi. İşte çiftçi ödemeleri hakkındaki tüm detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yapılan destek ödemeleri için beklenen haber geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile birlikte bitkisel üretim destek ödemelerinin yapılacağı duyuruldu. Çiftçi Kayıt Sistemi( ÇKS) kaydı bulunan tarım arazisi büyüklüğünü dikkate alınarak çiftçilere 2023 üretim yılı için mazot ve gübre desteği yapılacağı belirtildi. Hesaplanan Mazot ve gübre desteği kapsamında çiftçilerin Ziraat Bankası hesaplarına nakdi ödeme yapılacağı aktarıldı.İşte çiftçi ödemeleri hakkındaki tüm detaylar…

RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

Binlerce çiftçinin merakla beklediği mazot ve gübre desteği için tebliği Resmi Gazete’de yayınlandı. Yapılan açıklama doğrultusunda dekar başına ödeme yapılacağı aktarıldı. Bakanlık tarafından belirlenen ödemeler şu şekildedir:

ciftci-destek-basvurulari.jpg

Dekar başına; arpa, buğday, çavdar, tritikale ve yulaf üretimine 103 TL mazot, 46 TL gübre, aspir üreticilerine 103 TL mazot, 21 TL gübre, kolza (kanola) üreticilerine 121 TL mazot, 21 TL gübre, fındık, kuru soğan, yaş çay, zeytin, şeker pancarı üretimine 86 TL mazot, 21 TL gübre, kütlü pamuk üreticilerine 345 TL mazot, 21 TL gübre, çeltik üretimine 250 TL mazot, 21 TL gübre, patates, soya üreticilerine 172 TL mazot, 21 TL gübre, yağlık ayçiçeği üretimine 121 TL mazot, 21 TL gübre, yem bitkileri üretimine 94 TL mazot, 21 TL gübre, diğer ürünlerde 86 TL mazot, 21 TL gübre destek ödemesi yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yapılacak mazot ve gübre desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin taleplerini 29 Aralık 2023 tarihine kadar yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN