Sadece 2 gününüz kaldı! İslam Memiş'ten gram altın sahiplerine hayati uyarı

Sadece 2 gününüz kaldı! İslam Memiş'ten gram altın sahiplerine hayati uyarı

Altın fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Orta Doğu'da başlayan İsrail ve Hamas güçleri arasındaki savaş küresel piyasaları alarma geçirmiş durumda. Ons altın fiyatları 1.976 dolara kadar çıkarken bu yükseliş gram ve çeyrek altın fiyatlarını tetikledi. Altında rekor üstüne rekor kırılırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten korkutan uyarı geldi. Sadece 2 gününüz kaldı! O tarihte gram altında deprem yaşanacak. Şimdi alan köşeye dönecek!

Orta Doğu'da başlayan İsrail-Hamas savaşı küresel piyasalarda depreme neden oldu. Özellikle altın fiyatları hızla yükselirken gram altın 1.785 TL'ye çeyrek altın fiyatı ise 2.937 liraya kadar yükselmiş durumda. Yatırımcılar 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Gram altın ne kadar olacak?' sorularını araştırırken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten kritik uyarılar peş peşe geldi. Hazılığa başlayın, sadece 2 gününüz kaldı. O tarihte altın fiyatlarında deprem yaşanacak! Altın kahini gram altın için öyle bir seviye verdi ki... Duyan kuyumculara akın ediyor. İşte İslam Memiş'in uyarıları ve gram altın tahmini...

Altın fiyatları yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Geçen hafta ufak düşüşler yaşayan altın fiyatları yeni hafta ile birlikte tekrardan yükselişe geçti. Vatandaşlar 'Altın fiyatları daha da yükselecek mi? Altın alınır mı, satılır mı?' sorularını araştırırken altın kahini İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi. 26 Ekim'i işaret eden Memiş, beklediği yeni seviyeleri duyurdu.

ALTIN KAHİNİ İSLAM MEMİŞ UYARDI: SON 2 GÜNÜNÜZ KALDI, HAZIRLIĞA BAŞLAYIN

Piyasalar gözünü 26 Ekim'e çevirmiş durumda. O tarihte hem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), hem de Avrupa Merkez Bankası tarafından faiz kararlarını açıklayacak. Bu kararlar altın fiyatlarının yönüne belirleyecek olan en önemli etkenlerden biri. Son günlerde bankacılık sektöründe dillendirilen iddialara göre Merkez Bankası, 26 Ekim'de yapılacak PPK toplantısını pas geçebilir. Böyle bir senaryonun gerçekleşmesi ve bu ay faizlerin sabit bırakılması ise, Türk lirasını tüm yatırım araçları karşısında savunmasız bırakacak.

hjhjhj-2023-10-24t094625-563.jpg

ELİNDE GRAM ALTINI OLANLAR DİKKAT! DANANIN KUYRUĞU KOPACAK

Altın fiyatlarını sürekli olarak takip eden ve tahminleri doğru tutan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, alınacak faiz kararlarının ardından altın fiyatlarında önemli düşüşlerin yaşanacağını söyledi. Memiş, kısa süreli olarak Ons tarafında aşamalı bir aşağı hareketin muhtemel olduğunu belirterek, ilk olarak 1980 dolar seviyesindeki paritenin 1938'e, sonrasında ise 1880 dolara kadar inebileceğinin altını çizdi. Yaşanacak düşüşlerin kısa vadeli olacağını aktaran Memiş, altında gerçek fiyatlamanın 2000 doların üzerinde olduğunu ve birkaç günlük inişlerin büyük bir alım fırsatı sunacağını vurguladı.

ÖYLE BİR SEVİYE GELİYOR Kİ...

Gram altın için beklediği yeni seviyeleri duyuran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şunları söyledi:

"Dolar kurunda neler yaşanacak, ABD'nin faiz adımları ve Türk lirasının ne yönde şekilleneceği belirleyici olacak. 1780 lira kalıcı bir fiyat değildir, altın fiyatları yukarı çıkacak. Bugüne kadar altın almamış, almayı ihmal etmiş bütün yatırımcıların bu seviyeleri fırsata dönüştürmesi gerekiyor. Bu hafta fiyatlar 1780 lira seviyesine düşünce, hızlı bir yukarı çıkış yakalayacak o nedenle erkenden pozisyon almakta fayda var. Gram altın fiyatı serbest piyasalarda 1847 ile 1857 lira aralığında. Geçen hafta tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Takip ettiğimiz bant aralığı 1780-1880 lira aralığı olacak. Hem bu yıl yaptığımız tahmin gerçekleşmiş oldu hem de geleceğe yönelik beklentimiz arttı.

jhhj-10.jpg

Düşüşler kısa vadeli olacaktır. 1938 seviyesi aşağı yönlü kırılırsa 1880 dolara kadar inilecek. Yine de şunu belirtmek yararlı olacak. Düşüşler kalıcı değil, 2000 dolar seviyesi geçilmeden ons altın rahat etmez. Yıl bitmeden 2000 üzerine öyle ya da böyle yerleşecektir.2024 yılında 2500 lira seviyesini takip etmeye devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN