Şahap Kavcıoğlu: Felaketin ekonomik etkilerinin telafi edileceğini öngörüyoruz

Şahap Kavcıoğlu: Felaketin ekonomik etkilerinin telafi edileceğini öngörüyoruz

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, gerçekleştirdiği konuşmada Maraş depremlerini ele alarak, "Yerinde, dengeli ve hedefli politikaların da desteğiyle yaşanan felaketin ülkemizin ekonomik performansı üzerinde oluşturduğu etkinin telafi edileceğini öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Cumhuriyet'in 100. yılı ve Ankara Sanayi Odasının 60. yılı etkinlikleri bütününde Ulus'taki eski meclis binasında gerçekleştirilecek ASO mart ayı meclis toplantısına katıldı.

Kavcıoğlu'nun buradaki gündemi Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremler olurken şunları kaydetti:

Mevsimsellikten arındırılmış olarak istihdam 2019 yılı sonuna kıyasla toplam 3,6 milyon artarak 31,8 milyon kişi seviyesine ulaşmıştır. Yılın son çeyreğinde belirginleşen enerji fiyatlarındaki gerilemeyle ile birlikte 2023 yılında dış ticaret açığının azalması beklenmektedir.

Depremin kısa, orta ve uzun vadedeki tüm etkilerini ve alınması gereken tedbirleri detaylı bir şekilde değerlendiriyoruz. Gerek temel altyapının çoğunun korunmuş olması gerekse ülkemizin depremin açtığı yaraları sarma konusunda gösterdiği refleks önemlidir. Yerinde, dengeli ve hedefli politikaların da desteğiyle yaşanan felaketin ülkemizin ekonomik performansı üzerinde oluşturduğu etkinin telafi edileceğini öngörüyoruz.

Öncü göstergeler bölge ve Türkiye ekonomisinin büyük bir dayanıklılık gösterdiğine işaret etmektedir. Önümüzdeki dönemde sürdürülebilir ve kalıcı fiyat istikrarı perspektifiyle oluşturulan Liralaşma Stratejisi kararlılıkla uygulanmaya devam edilecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN