Şahap Kavcıoğlu: Kur çok hızlı inerse döviz alımına başlanabilir

Şahap Kavcıoğlu: Kur çok hızlı inerse döviz alımına başlanabilir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, kurun çok hızlı aşağı inmesi durumunda Merkez Bankası'nın döviz alımlarına başlayabileceğini söyledi. Kavcıoğlu, alımlarla güçlenecek rezervin bu işin sigortası olacağını belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ekonomist ve akademisyenlerle katıldığı toplantıda kur ve swap görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kavcıoğlu, kurun çok hızlı aşağı inmesi durumunda TCMB'nin döviz alımlarına başlayabileceğini söyledi.

"REZERVLER BU İŞİN SİGORTASI OLACAK"

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Kavcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomist ve akademisyenlerle katıldığı toplantıda kur aşağı geldiğinde alımlarla güçlenecek rezervin bu işin sigortası olacağını belirtti.

Kavcıoğlu iki ülke ile iki hafta içinde swap anlaşmasının sonuçlandırılabileceğini de söyledi.

'ARKA KAPI' YÖNTEMİYLE REZERVLER ERİDİ

Türkiye'nin son dönemlerde yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle Merkez Bankası kasasındaki 128 milyar dolarlık döviz rezervinin ekonomistler, muhalefet ve çeşitli çevreler tarafından uyarılar yapılmasına rağmen 'arka kapı' yöntemiyle eritildiği mevcut rezerv miktarının eksi 47 milyar dolara düşürüldüğü ortaya çıkmıştı. Uyarılara aldırış etmeyen Merkez Bankası'nın kur hızla inerse yeniden rezervleri arttırmak istemesi dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN