Sakın çeyrek altın, ziynet altın, cumhuriyet altını almayın!

Sakın çeyrek altın, ziynet altın, cumhuriyet altını almayın!

Altın yatırımı yapacaklara korkutan haber geldi. Geçtiğimiz yılda değişen ekonomi modeliyle beraber, enflasyonla mücadele dönemi 2024 yılıyla beraber devam ediyor. Konuya dair sorunlarla ilgili uzman isimden uyarılar geldi. İşte altın uyarısı...

Ülke gündeminde yer alan yerel seçimlere sayılı günler kala yatırımcılar nefesini tuttu. Uzman isimlerin ağzından çıkacak kelimeye bakan yatırımcılar doğru yatırımı araştırıyor. Yeni yılda diğer yatırım araçlarına toz yutturan altına dair çarpıcı açıklamalar geldi.

PİYASADA ALTIN KALMADI

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık'ın altın açıklamaları şok etti. 2023 yılında altın üretiminde kısıtlamalar ve kota uygulaması piyasada işçilik masrafını da beraberinde getirdiğini söyledi. Piyasada çeyrek ve yarım altının bulunmadığını söyleyerek, darphanenin üretimde hafta sonu fazla mesai yaptığını belirtti.

278100.jpg

BU ALTINLARI SAKIN ALMAYIN

Altın yatırımı konusunda, Finans Analisti İslam Memiş'ten de çarpıcı açıklamalar geldi. Ons altındaki yükselişlerin yakın bir zamanda ani düşüşe uğramasının şaşırtmayacağını vurguladı. Piyasada artan taleple beraber çeyrek altın ve yarım altının piyasada kalmadığını işaret etti.

Darphanenin arz sıkıntısı çektiğini söyleyen Memiş, "Sakın çeyrek altın, ziynet altını, cumhuriyet altını almayın, ciddi işçilik var. Ama gram altın, has altın alabilirsiniz." sözlerini paylaştı.

islam-memis-altin-1000-lira-oldu-0qoa-cover-1.webp

YIL SONU ALTIN HEDEFLERİ

Altın fiyatlarındaki hedeflerinden bahseden İslam Memiş, yeni rekorları eliyle işaret etti. Gram altındaki hedefinin 3000 TL olduğunu söyleyen Memiş, çeyrek altındaki hedefinin ise 4100 TL olduğunu açıkladı. Yarım altın ise çeyrek altın tahminin tam iki katı olarak 8200 TL'yi işaret ederken, tam altın için de 16.400 TL'yi gösterdi.

Gram altının 2.432 TL seviyelerinde olduğunu belirten Memiş, ons altınd akar satışları beklentisini açıklayarak, gram altında geri çekilmeler olsa da kalıcı olmayacağının altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN