Savaş kuru, kur alım gücünü vuracak

Savaş kuru, kur alım gücünü vuracak

Kur ve vergi kıskacında kalmaya devam eden otomotiv sektöründe şimdi de savaş baskısı oluştu. Savaşla birlikte TL’yi iyice baskılamaya başlayan kur, otomobil fiyatlarını da direkt olarak etkiliyor. Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Kılıçer “Neresinden bakarsanız bakın bu işin iki etkisi olacak biri döviz kurları diğeri ekonomi. Bunlar tabii ki dolaylı etkiliyor. Kur artınca fiyat çıkıyor insanların alım gücü düşüyor” dedi.

ALİ YILDIRIM

Türkiye’de artan kur ve vergi baskısıyla yeni bir araca ulaşmak neredeyse imkansız hale geldi. Yüksek faiz oranları da finansman yolunu tıkarken, taşıt kredilerinde yapılan yeni düzenleme bile hala tüketicinin gözünü korkutuyor. Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşla birlikte TL üzerindeki baskı hızla artmaya devam ederken, otomobilde de fiyatlar yeniden gaza basacağa benziyor. Yeni Honda HR-V e:HEV lansmanında konu hakkında açıklama yapan Honda Türkiye Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, savaşın iki etkisinin olacağını düşündüklerini söyledi. Kılıçer şöyle devam etti:

“Biri döviz kurlarının etkisi ikincisi de hem tarımsal anlamda hem turizm. Üç turistten biri Rusya’dan geliyor. Biz nisan ayından itibaren özellikle Ege Akdeniz’de turizm gelirleri ile dövizin 13.5 seviyelerinde durarak bütün projeksiyonlarımızı yapmıştık. Burası nereye gider ne kadar yukarı çıkar ya da yarın bambaşka dünyaya uyanırız her şey süt liman olur bilemiyorum şimdi doğrusunu söylemek gerekirse. Ama neresinden bakarsanız bakın bu işin iki etkisi olacak biri döviz kurları diğeri ekonomi. Bunlar tabii ki dolaylı etkiliyor. Kur artınca fiyat çıkıyor insanların alım gücü düşüyor.”

Değişen kredi limitlerinin ciddi bir etkisi olacağını düşündüklerini aktaran Kılıçer, faiz oranlarının da çok önemli olduğuna değindi. Kılıçer “Bankalar artık kredi kabul oranlarını eskisi kadar pozitif değiller. Bir de kredi faizleri yüksek diye kredi kullanmak istemiyorlar çünkü maliyetler ciddi şekilde artmış. Eğer kredi faizleri düşerse bu son düzenleme çok işe yarayacak. Ama faizler yüksek kalırsa da mevcut durumun çok değişmeyeceğini düşünüyorum” dedi. Honda’nın 28 bin adetlik satış hedefi olduğunu vurgulayan Kılıçer, binek pazarın da 550 bin adet seviyesine ulaşmasını beklediklerini anlattı.

‘TÜRKİYE PAZARINDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK’

1 Nisan itibarıyla görevi devredecek olan Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura “Japonya’da çok sevilen HR-V modelimizin üçüncü jenerasyonunu gelişmiş hibrit teknolojimiz ile size sunmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi. Türkiye’deki görev süresinin dolduğunu ifade eden Tsumura “Türkiye çok dinamik pazar. Burada çok şey öğrendik. Süreç bize çok şey kattı. Yeni başkan Satoru Yamada’ya da başaralar diliyorum” dedi. Yamada da Tsumura’ya teşekkürlerini sunarak “Kaliteli müşteri deneyimlerini dijital ortamlara da geliştirerek taşımaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YENİ HR-V 650 BİN LİRADAN GELDİ

g44.jpg
Yeni Honda HR-V e:HEV satışa sunuluyor. Üçüncü jenerasyonuyla birlikte yola çıkmaya hazırlanan hibrit model, markanın C segmentindeki ilk melez modeli olacak. HR-V e:HEV, 650 bin TL’den başlayan fiyatlarla 5 Mart 2022 tarihinde satışa sunuluyor. Bülent Kılıçer “Yıl içinde 3 bin adet HR-V e:HEV satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Model 1.5 litrelik DOHC i-VTEC benzinli ve elektrikli olarak güçlü iki ayrı motora sahip. Yeni HR-V’de e:HEV sistemi 131PS (96 kW) güç ve 253 Nm tork üretecek şekilde optimize edilmiş. HR-V, 122 gr/km (WLTP) CO2 emisyonu ile 5.4 lt/100 km (WLTP) tüketirken; sürüş konforuyla öne çıkan model, 0-100 km/s hızlanmasını 10,7 saniyede tamamlıyor. Aracın iç mekan genişliği, kapsamlı ve gelişmiş Honda SENSING güvenlik teknolojileri ile aynı zamanda akıllı giriş, premium ses sistemi, elektrikli bagaj kapağı, ısıtmalı koltuklar ve direksiyon gibi zengin bir donanıma sahip.

KIA SPORTAGE 830 BİN LİRADAN GELDİ

g40.jpg

Uzun bir süredir merakla beklenen yeni Kia Sportage, 5’inci nesliyle Türkiye’de de yola çıktı. Alışılmışın dışında bir tasarım anlayışıyla gelen yeni model, şimdilik sadece 2 farklı donanımla, benzinli ve 4×4 seçeneğiyle satışa sunulacak. Önümüzdeki aydan itibaren benzinli 4×2 seçeneğiyle beraber dizel motor 4×2 ve 4×4 çekiş sistemi ile tüketiciyle buluşacak. Kia Türkiye Genel Müdürü Can Ağyel “SUV araçların satışları her geçen yıl artıyor. 2021 yılında SUV araçların toplam satışlar içerisindeki payı yüzde 34,6. Amiral modelimiz olan Sportage’ın yeni nesliyle C-SUV segmentinde rekabet gücümüzü artırmayı hedefliyoruz” dedi. Yeni 1.6 litre T-GDI motor, emisyonları azaltmak ve verimliliği optimize etmek üzere gelişmiş hafif hibrit (MHEV) olarak Yeni Sportage’da bulunuyor. Yılın ikinci çeyreğinde 1.6 litre T-GDI motorun 180 beygir gücündeki versiyonunun da modelin ürün gamına eklenmesi planlanıyor. Yeni Sportage ayrıca 136 beygir motor gücüne sahip 1.6 litre hacimli turbo dizel motor seçeneğiyle de satılacak. Araçta, her iki yakıt tipinde de standart olarak 7 ileri DCT şanzıman ile sunuluyor. Yeni Kia Sportage’ın 4X4, benzinli, Elegance Konfor paketi 829 bin 900 TL’den satışa sunuluyor.

CHERY YENİDEN SON ÇEYREKTE TÜRKİYE'DE

g41.jpg

Çin otomotiv endüstrisinin bir numaralı ihracat markası olan Chery, 2022 yılında Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor. Yaklaşık 5 yıl önce Mermerler Otomotiv distribütörlüğü ile Türkiye pazarına giren markanın serüveni çok uzun soluklu olmadı. Bu sefer marka global olarak boy göstermeye hazırlanıyor. Markanın distribütör vasıtası ile ilerleme gibi bir model henüz kesinleşmedi. Ancak distribütörlü veya distribütör olmadan global marka olarak Chery Türkiye pazarında yılın son çeyreğinde 3 modeli ile satışa başlayacak. Türkiye pazarından sorumlu Çinli ekip hali hazırda markanın bazı pozisyonlarına atamalar yapmak üzere de çalışmalarını devam ettiriyor. Chery ilk etapta, ACTECO serisi, 1.6 lt’lik benzinli motorlarla donatılmış 3 SUV modelini Türkiye pazarına sunacak. Omoda 5, 5 koltuklu kompakt, SUV Tiggo 7 ve 7 koltuklu orta boy SUV Tiggo 8. Bu üç modelin satışlarına yılın son çeyreğinde başlanması planlanıyor.

FIORINA'YA LOGO MAKYAJI

g42.jpg

Fiat Fiorino yeni yüzüne kavuştu. Model yeni Fiat logosu ile daha modern ve dinamik bir görüntüye sahip oldu. Yenilenen Fiat Fiorino’nun şık görünümü tamamlayan “titanyum gri” ayna kapakları ve tavan raylarının yanında; 16 inç alaşım jantlar ve aynı renkteki ön ızgara çerçevesi ile ön tampon koruması ilk bakışta göze çarpıyor. Araç aynı zamanda Pop, Safeline ve Premio isimli; üç farklı donanım seçeneğiyle pazarda boy gösterecek. 1.3 litrelik Multijet, 95 HP’lik dizel motorlu versiyonun haricinde, 1.4 litrelik 77 HP’lik benzinli ve 1.4 litrelik benzinli ve fabrika çıkışlı LPG dönüşümlü versiyonla tercih edilebilen ve yenilerek Fiat showroomlarındaki yerini alan Fiorino’ya 208 bin 900 TL başlangıç fiyatıyla sahip olunabiliyor.

YENİ 2 SERİSİ ACTIVE TOURER ÖN SİPARİŞE BAŞLADI

g43.jpg

Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer, mild hibrit motor seçeneğiyle ön sipariş almaya başladı. Model, 170 beygir güç ve 280 Nm tork sunan 1.5 litrelik benzinli motorla dikkat çekerken, 220i Active Tourer versiyonuyla Luxury Line ve M Sport tasarım paketleriyle sipariş edilecek. Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer’da standart olarak sunulan özellikler arasında BMW Live Cockpit Professional, BMW Head Up Display, Akıllı Telefon Arayüzü, Sürüş Asistanı, Adaptif LED Farlar, Park Asistanı ve Panoramik Cam Tavan yer alıyor. Active Tourer’in Mild Hybrid teknolojisi ile frenleme veya sürüş esnasında otomobilin kinetik enerjisi elektriğe dönüştürülerek bataryada depolanabiliyor.

100 KM MALİYETİ YAKITLA 134 TL ELEKTRİKLE 70 LİRA

g45.jpg

Son dönemde motorin, benzin ve elektrikte yaşanan zamlara karşın, B segmenti otomobiller üzerinden örnek veren Sharz.net Genel Koordinatörü Ayşe Ece Şengönül “Şu anda küçük sınıf bir otomobille şehir içinde, benzinliyse 100 km’de yaklaşık ortalama 8 litre tüketim ile 134 TL, dizel ise 6 litre ile 102 TL akaryakıt ödemesi yapmak durumundasınız. Aynı sınıfta elektrikli bir araçla ise 100 km’de 16 kWs tüketim sonucunda 35 TL ile evde, 70 TL ile halka açık alanda şarj ederseniz. İçinde bulunduğumuz bugünlerde kullanım maliyeti açısından en uygun otomobiller, elektrikli araçlar” dedi.

MANTA GSE ELEKTROMOD ÖDÜL AVCISI OLDU
g46.jpg

Opel, Manta GSe ElektroMOD ile gerçek bir otomobil efsanesini yeniden canlandırdı ve geleceğe hazır hale getirdi. Batarya elektrikli Manta GSe ElektroMOD, sergilendiği her yerde heyecan uyandırmaya devam ediyor. Opel Manta GSe ElektroMOD, “Yılın Konsept Otomobili” ödülünün ardından, Uluslararası Otomobil Festivali’nde büyük ödülün de sahibi oldu. 2022 yılında Paris’te 37’ncisi düzenlenen, yılın en güzel, en başarılı ve en ileriye dönük otomotiv projelerini ödüllendiren Uluslararası Otomobil Festivali’nin jürisi, Opel Manta GSe ElektroMOD’un tamamen yenilikçi bir tasarımla, göz alıcı bir stil ikonu olduğu sonucuna vardı. Manta GSe ElektroMOD’u “Geçmiş Modellerin En Başarılı Yeni Yorumu” seçerek Festival Büyük Ödülü’ne layık gördü.

TUCSON'A ÇARPIŞMADAN YÜKSEK NOT

g47.jpg

Hyundai’nin yeni nesil modelleri, başarılarına tüm hızıyla devam ediyor. Hyundai’nin C-SUV segmentindeki popüler modeli TUCSON başta olmak üzere grubun diğer markalarından bazı önemli modeller, Amerika Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS) tarafından yapılan çarpışma testlerinden en yüksek skor olan Top Safety Pick Plus seviyesine ulaştı. Modeller, ön çarpışma önleme sistemi ve LED özel farlarla donatıldığında TSP+ ödülüne ulaşmada zorluk çekmedi. IIHS değerlendirme süreci, altı tip çarpışmaya dayanıyor. Sürücü tarafı çarpışma, yolcu tarafı çarpışma, orta ön çarpışma, yan taraf, tavan gücü ve koltuk başlığı gibi kriterlerde yapılan testlerde gövde sağlamlığı kadar araçtan araca ve araçtan yayaya kadar tüm çarpışma önleme testleri de oldukça önemli.

TÜRKİYE'DE HİBRİTLE PAZAR LİDERİ

g48.jpg

Dünyada ilk hibrit otomobili 1997 yılında sunan Toyota, o günden bu yana 150 milyon tonu aşan karbon emisyonunu da önlemiş durumda. Türk kullanıcılarının da tercihleriyle Türkiye’deki hibrit otomobillerin payı da toplam pazarda yüzdesi 8’ler seviyesinin üzerine çıktı. Bu oran 2012 yılında sadece yüzde 0,04 olarak kayıtlara yansımıştı. Türkiye’de ilk hibrit otomobili 2009 yılında sunan Toyota, bugüne kadar 56 bin 694 adetlik hibrit araç satışı gerçekleştirdi. Toyota, Türkiye toplam hibrit otomobil satışlarında da yüzde 40’lık pay ile pazarda açık ara önde bulunuyor. Markanın Türkiye pazarındaki toplam araç satışlarında hibritlerin oranı da yüzde 45’e yaklaşmış durumda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN