Seçim sonrası dolar, altın ve borsada flaş değişiklik! Uzman isimler kritik tarihi açıkladı

Seçim sonrası dolar, altın ve borsada flaş değişiklik! Uzman isimler kritik tarihi açıkladı

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği ikinci tur seçimleri sonuçlandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) resmi olmayan rakamlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,16’lık oranla Türkiye'nin 13. cumhurbaşkanı seçildi. Seçimler sonrası piyasalarda hareketlilik başladı. Dolar kuru 20 TL'yi aşarak rekor kırarken altında hareketlilik başladı. Seçim sonrası ünlü analistlerden çarpıcı dolar, altın ve borsa tahminleri peş peşe geldi. Bu tarihte yükselişler başlayacak!

Altın, dolar ve borsada flaş değişiklik! 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan seçimler sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin 13. cumhurbaşkanı seçildi. İkinci tur seçim sonuçlarının ardından dolar ve borsada hareketli saatler başladı. Dolar kuru 20 TL'yi aşarken Borsa İstanbul'da yükseliş trendine girmiş durumda. Yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi düşecek mi? Borsa İstanbul'da son durum ne? Altın fiyatları ne kadar oldu?' sorularını araştırıyor. Uzman isimler seçim sonrası bekledikleri tabloyu açıkladı. Yükseliş için tarih verdiler! Büyük treni kaçırmadan elinizi çabuk tutun! İşte piyasalardaki son durum...

DOLARDA SON DURUM NE?

Dolar Seçim sonrası ilk işlem gününe 19,9757 liradan açılış gerçekleştirdi. Dolar gün içinde en düşük 19,9311 lira, en yüksek de 20,1636 lira seviyesi görüldü. Şu sıralar dolar 20,72 lira seviyesinde işlem görüyor.

hjhjhj-2023-05-31t150626-882.jpg

EURO NE KADAR OLDU?

Euro da seçim sonrası sakin seyrine devam ediyor. Euro güne 21,4168 liradan başladı. Gün içinde en düşük 21,4132 lira, en yüksek de 21,7179 lira seviyesini gördü. Şu sıralar 22,13 liradan işlem görüyor.

UZMAN İSİMDEN FLAŞ BORSA TAHMİNİ!

Ata Yatırım Stratejisti Batuhan Özşahin, Borsa İstanbul’da güçlü yükselişin olacağını söyledi. Özşahin, öncelikle BİST’in 5000 puan seviyesine hareket edeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Seçim belirsizliğinin geride kalmasından sonra piyasaların haftaya pozitif başlamasını bekliyoruz. Zaten bunun ilk işaretlerini Cuma günü görmüştük. Öncelikli olarak borsanın yükselmesini ve 5,000 seviyesine doğru bir hareket yapmasını bekliyoruz."

hgghhg-19.jpg

"MEVCUT POLİTİKALAR UYGULANMAYA DEVAM EDECEK"

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, piyasalarda iktidarın politikalarının devam edeceği beklentisinin olduğunu belirterek, "Yurt içi piyasalarda en önemli gündem maddesi olan seçimler tamamlandı. Seçimlerin, piyasamız açısından en önemli noktası ise nasıl bir para politikası izleneceği noktasıydı. Seçimlerin mevcut iktidar tarafından kazanılması ve ardından gelen açıklamalardan da mevcut politikaların devam edeceğini düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN