Seçim sonrası hareketlilik başladı! Maaşlar sil baştan değişiyor: En az 16 bin TL...

Seçim sonrası hareketlilik başladı! Maaşlar sil baştan değişiyor: En az 16 bin TL...

Türkiye 28 Mayıs'ta yapılan ikinci tur seçimlerinde kararını verdi. Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi olmayan oranlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52.16 oy olarak Türkiye'nin 13. cumhurbaşkanı oldu. Gözler ise ekonomiye çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklayarak yemin etmesinin ardından ekonomide hemen düğmeye basılacak. Bu süreçte ilk düğmeye basılacak olay ise maaşlar. Yeniden hesaplanacak! En az 16 bin TL olması bekleniyor. İşte detaylar

Seçim sonuçlarının ardından vatandaşların gözü hem kabine de hem de ekonomik verilere yönelmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13. cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından dolar ve borsa hareketlilik başladı. Dolar 20 TL'yi aşarken Borsa İstanbul'da yükselişler yaşanmaya devam ediyor. Gözler ise cumhurbaşkanı kabinesine çevrilmiş durumda. Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklayarak yemin etmesinin ardından ekonomide hemen düğmeye basılacak. Maaşlar sil baştan değişiyor. En az 16 bin TL olacak!

hjhhjhj-4.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasının ardından ekonomide hareketliliğin olacağı öngörülüyor. 5 yılda 6 milyon istihdam hedefi ve vatandaşın gelirini artırmak için farklı projelere imza atılacak. Bu yıl öngörülen 455 milyar liralık yatırım ve beş yıllık dönemde 6 milyonluk istihdam hedefi ile vatandaşın gelirini artırmak için Meclis açılır açılmaz öncelikli yasal düzenlemeler ve adımlar hayata geçirilecek.

EKONOMİDE YENİ ADIMLAR ATILACAK

Peki yeni kabine ne zaman açıklanacak? Cumhurbaşkanı kabinesinin en geç Pazartesi günü açıklanması bekleniyor. Yeni kabine ile birlikte ekonomide 'Güven ve istikrar' ekibi belirlenerek yol alınacak. Programda, seçim sonuçları ve toplumun tüm kesiminden gelen talepler dikkate alınacak. Nüfusu artan, fiyat artışlarının en çok hissedildiği şehirlerin tek tek yeniden yapılandırılması sağlanacak. Meclis'in gündemine gelecek ilk yasal düzenleme temmuz ayında sona erecek kiracıları korumak için uygulamaya alınan yüzde 25'lik tavan uygulamasının süresinin uzatılması olacak.

fgfggf-15.jpg

MAAŞLARDA FLAŞ GELİŞME! EN AZ 16 BİN TL...

Yeni kabinede yer alan ekonomi ekibi 5 yıllık Ekonomi Eylem Planı'nı uygulamaya işleme sokacak. Türkiye'yi üst gelir grubuna taşımayı hedefleyen, yüzde 5.5 büyüme, 1.5 trilyon dolarlık milli gelir, 16 bin dolarlık kişi başı gelir düzeyine ulaştıracak güçlü adımlar devreye girecek. Aynı zamanda fahiş kira artışının önünü geçmek için Türk Ceza Kanunu'nda hapis, idari para cezasını içeren düzenlemeler de bu yasama döneminde tamamlanacak.

Ek gösterge düzenlemesi dışında memur, şef, tekniker, veri hazırlama kontrol işletmeni ve diğer birinci dereceye gelen bütün kamu görevlileri için de yasal düzenleme yapılacak. Bu düzenlemeyle bütün memurlar 3600 ek göstergeden yararlanabilecek. Yapılacak düzenlemeden ilk etapta 470 binin üzerinde memur yararlanacak. Bu yılın sonuna kadar işsiz olanları istihdam eden özel sektör işverenlerin prime esas kazanç üst sınırına kadarki sosyal güvenlik primi işveren payını devlet karşılayacak. Bu yıl için işsizlik ödeneği alırken işe alınan her bir vatandaş için aylık 3552 lira prim teşviki verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN