Selçuk Geçer'den şaşkına çeviren dolar tahmini! Dolar o tarihte 40 TL'ye çıkacak!

Selçuk Geçer'den şaşkına çeviren dolar tahmini! Dolar o tarihte 40 TL'ye çıkacak!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, 23 lirayı aşan dolar kurunun kısa süre içinde 40 lirayı bulabileceğini belirtti. Peki dolar ne zaman 40 lira olabilir? İşte Selçuk Geçer'in tahminleri...

Birkaç gündür 23 TL'yi aşan Dolar/TL kuru vatandaşlar tarafından hayretle izleniyor. Kimi dolar almaya koşarken kimi vatandaşlar ise ihtiyaç sebebiyle dolar bozduruyor. Bir anda artan dolar fiyatları sebebiyle her şeye zam beklentisi oluştu ve tüketiciler de önünü göremez oldu.

Uzun süredir baskılandığı ve şimdi de serbest kaldığı için bu seviyeye geldiği belirtilen dolar kuru hakkında endişeler devam ediyor.

Seçim sonrası ekonomi para politikalarının değişmesi ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve gelmesi ile dolar serbest bırakıldı ve 23 TL'nin üzerinde seyretmeye başladı.

Resmi verilere göre bugün dolar kuru an itibari ile güne yüzde 0,33'lük bir artış olan 23,3253 TL'den başladı.

Ekonomist Selçuk Geçer seçim sürecinde yaptığı değerlendirmelerde doların bugünkü seviyesini ön görerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Seçimden sonraki ilk 6 ay yine dövizde dalgalanmalar olur, yine doları 35-40'ın altında beklemeyelim, zor günler bizi bekliyor olacak. Buna sabretmek zorundayız. Sonrasında doğru modeller uygulanarak her şey belli bir dengeye oturtulabilir. 3 yıl sonra 5 yıl sonra Türkiye eski güçlü haline gelebilir. Kim iktidara gelirse gelsin elinde sihirli bir değnek olmayacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN