SGK resmen açıkladı! Bağ-Kurlular EYT'li değil mi? Herkes bunu merak ediyordu

SGK resmen açıkladı! Bağ-Kurlular EYT'li değil mi? Herkes bunu merak ediyordu

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılmış oldu. EYT düzenlemesi ile birlikte emeklilik hayali kuran milyonlarca Bağ-Kurluya beklenen açıklama geldi. SGK resmen açıkladı. Bağ-Kurlular EYT'li değil mi? Milyonların merak ettiği soru yanıt buldu. Peki EYT başvuruları nereden ve nasıl oluyor? EYT yasası çıktı mı? İşte detaylar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Meclis'ten geçerek Resmi Gazete'de yayınlandı. EYT düzenlemesi ile birlikte 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik kapısı aralanırken gözler Bağ-Kurlulara çevrilmiş durumda. Milyonların merak ettiği 'Bağ-Kurlular EYT düzenlemesinden yararlanacak mı?' sorusu yanıt buldu. SGK Genel Müdürlüğü'nden son dakika açıklaması geldi. Peki Bağ-Kurlular EYT'li değil mi? EYT başvuru tarih aralığı var mı, son gün ne zaman? EYT maaşı ne kadar, ne zaman alınacak? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

BAĞ-KURLULAR EYT'Lİ DEĞİL Mİ?

EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından gözler Bağ-Kurlulara çevrildi. Ortaya atılan iddialara göre, 23 Mayıs 2002 itibarıyla 3 yıldan az hizmeti olan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarının 8 Eylül 1999 tarihinden önce çalışmaya başlamalarına rağmen EYT kapsamında olmadıkları öne sürüldü. Milyonlarca kişinin merak ettiği 'Bağ-Kurlular EYT'li değil mi?' sorusuna ilk resmi açıklama geldi.

hghghg-36.jpg

SGK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Çıkan iddialar sonrası açıklamalarda bulunan SGK Genel Müdürlüğü, EYT düzenlemesiyle hizmet sürelerine bakılmaksızın tüm sigortalıların emeklilik yaş koşulunun kaldırıldığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Kamuoyunda EYT düzenlemesi olarak adlandırılan Kanunun 23/05/2002 tarihi itibarıyla 3 yıldan az hizmeti bulunan Emekli Sandığı ve Bağ-Kur çalışanlarını kapsamadığı ve bu durumdaki çalışanların mağdur edildikleri iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır, bu bağlamda söz konusu vatandaşlar da düzenleme kapsamındadır."

hghghg-37.jpg

EYT MAAŞI NE KADAR?

2023 yılında 2.2 milyon vatandaşın yararlanacağı EYT düzenlemesinin bütçeye toplam yükü 194.4 milyar TL olacak. Mart'ta başvuracak vatandaşlar, 5 bin 811 lira ile 12 bin 389 lira aralığında ortalaması 8 bin 733 TL olan emekli aylığını Nisan ayında alabilecek.

EYT MAAŞI NE ZAMAN YATAR?

İlk maaşlar da bir sonraki ay hak edilmiş olacağı için nisan başı itibarıyla ilk maaşlar alınmaya başlanacak. Ola ki emeklilik işlemleri SGK açısından uzun sürdü, vatandaşlar mart ayında dilekçe verdikleri için nisanda almaya hak kazanıyorlar ve daha sonraki aylarda aylık bağlansa dahi nisan ayı ile beraber toplu bir şekilde maaş alabileceklerdir.

hjjhhj-18.jpg

EYT BAŞVURU SONUCU KEÇ GÜNDE BELLİ OLUR?

EYT başvuru sonuç tarihi hakkında net bir açıklama yok. Süre değişiklik gösterirken 15 gün içinde sonuçların açıklanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN