SGK uzmanı emeklilerin hayallerini suya düşürdü! Heyecanla başlayan maraton hüsran oldu: İşte milyonlarca emekliye kötü haber

SGK uzmanı emeklilerin hayallerini suya düşürdü! Heyecanla başlayan maraton hüsran oldu: İşte milyonlarca emekliye kötü haber

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olduğunu açıkladı. Açıklamanın ardından gözler SGK merkezlerine çevrildi. Peki gelen zam tüm maaşları etkileyecek mi? SGK uzmanı emeklilere kötü haberi duyurdu! Gelen zam kursaklarında kaldı. Kimse bunu beklemiyordu. Milyonlarca emekliye kötü haber!

Emekli maaşlarına gelecek zam miktarı belli oldu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye çıkarıldığını duyurdu. Gelen haber sonrası vatandaşlar maaşlarına gelen zammı araştırmaya başladı. Milyonlarca emekliye kötü haber geldi. SGK uzmanı Özgür Erdursun maaşlarda yapılan oyunu ortaya çıkardı. Peki emekli maaşlarına gelen zamlar kimleri kapsayacak? İşte milyonlarca emeklinin hayalini suya düşüren o haber...

Emekli maaşlarına gelen zamlar milyonlarca kişiyi sevince boğmuştu. Vatandaşlar maaşlarını hesaplarken uzman isimden kritik uyarı geldi. Milyonlarca emekli hayal kırıklığına uğradı.

MİLYONLARCA EMEKLİYE KÖTÜ HABER! ZAM SEVİNCİ KURSAKLARINDA KALDI

Daha önce gündeme gelen emekli maaşlarına zam sonunda sonuçlandı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden sonra emekli maaşlarına da beklenen açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yürütülen çalışmayla birlikte en düşük emekli maaşının 7.500 TL olmasına karar verildiğini duyurdu. Milyonlarca kişi bu haberle sevince boğulurken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan kötü haber geldi. Emeklilerin sevinci kursağında kaldı.

hhghg-2.jpg

ÜNLÜ UZMAN KÖTÜ HABERİ PAYLAŞTI

Gelen zam sonrası vatandaşlar 'Emekli maaşlarına gelen zam herkesi kapsıyor mu? Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorusunu araştırmaya başladı. Merak edilen soruları yanıtlayan Erdursun, şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan bu zammın tüm emeklileri kapsayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bizim de temennimiz o yönde olsa da bu durumdan herkes faydalanamayacak" dedi. Bu durumun kamuoyunda bir baskıya sebep olunacağı ve kararın herkesi kapsayacak şekilde değiştirilmesi de bekleniyor. Bunun sebebi ise emekli maaşları düşük kalan kişilerin yaşanılan bu ekonomik zorluklardan daha çok etkilenmesi ve geçim sıkıntısı çekmesinden kaynaklanıyor. Bu kararın herkesi kapsaması durumunda emeklilerin daha rahatlayacağı kesin görünüyor."

yeni-ghhghgh.jpg

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

En düşük emekli maaşına gelen zammın ardından, zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatırılacağı emekli vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrasında, en düşük emekli maaşları 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltildi.

fggfgfgfgf-11.jpg

Açıklamanın mart ayında yapılmış olması nedeniyle, zamlı maaşlarında bir sonraki emekli maaşı ödeme tarihlerinde yani nisan ayında hesaplara yatırılacağı düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN