SGK uzmanından ilk rakam geldi! Asgari ücretin ne kadar olacağını ilk kez açıkladı

SGK uzmanından ilk rakam geldi! Asgari ücretin ne kadar olacağını ilk kez açıkladı

Asgari ücret zammında flaş gelişme! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu işçilerine duyurduğu zam sonrası gözler asgari ücrete gelecek olan zamma çevrildi. Vatandaşlar 'Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?' sorusunu araştırırken beklenen açıklama geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun Temmuz'da yapılacak olan asgari ücret zammının ne kadar olacağını açıkladı. Milyonlarca asgari ücretli bu zammı duyunca bayram edecek! İşte 2023 yeni asgari ücret rakamı...

Milyonlarca çalışan asgari ücrete gelecek olan zamma odaklanmış durumda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamu işlerine duyurduğu zam sonrası gözler asgari ücret zammına çevrildi. Peki asgari ücrete Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? Asgari ücret ne kadar olacak? Beklenen açıklama sonunda geldi! SGK uzmanı Özgür Erdursun, ilk kez açıklıyorum diyerek duyurdu. Kimse bu rakamı beklemiyordu! İşte Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak olan zam miktarı ve en düşük maaş tablosu...

ERDOĞAN KAMU İŞÇİLERİNE MÜJDEYİ VERDİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü imza töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçilerine müjdeyi verdi. Erdoğan, imzalanan protokolle kamu işçilerinin taban ücretleri, ücret zamları, sosyal yardımları, maktu ödemeleri, diğer özlük ve yan haklarının belirlendiğine işaret ederek, kamu işçilerine verilen zam oranını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklamalarda şunları söyledi:

"Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle refah payı dahil, ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz. Böylece, en düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya çıkarıyoruz. Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz.

hjjhhj-57.jpg

Ayrıca, gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70'lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerinin de yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Giyim ve yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek, ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, sosyal yardım ödemesi, hizmet zammı, tediye dışı ikramiye gün sayısı gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz. Toplu sözleşmenin işçilerimize ve kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gözler Temmuz ayında yapılacak olan asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak olan zamma çevrildi. Süreçle ilgili önemli bilgiler paylaşan SGK uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretin ne kadar olacağını ilk kez açıkladı!

jhhjhjhj-21.jpg

SGK UZMANI İLK KEZ RAKAM VERDİ! TEMMUZ'DA ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞI...

"Kamu işçilerine zam oranı belli oldu! Zam oranı %45, en düşük kamu işçi maaşı 15.000₺ oldu. Bu oramda yapılan zam 1 Temmuz’da zam oranları belli olacak, asgari ücretli, memur, emekliler ve çalışanlar için önemlidir." diyen Özgür Erdursun, asgari ücret ve emekli maaş zammını açıkladı.

hjhjhjhj-74.jpg

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erdursun, "Asgari Ücret 1 Temmuzda 12.500₺ olur! En düşük emekli aylığı 1 Temmuzda 10.000₺ olur! Çok baskı olursa asgari ücrete yakın olur…" diyerek müjdeyi verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN