Sıfır Otomobil Dağıtacak Para Kalmadı Herhalde… Milli Piyango İkinci El Otomobil Çekilişine Başlayacak...

Sıfır Otomobil Dağıtacak Para Kalmadı Herhalde… Milli Piyango İkinci El Otomobil Çekilişine Başlayacak...

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ikinci el otomobil çekilişi yapmaya başlayacak. Milli Piyango İdaresi'nin 'Otoloto.com.tr' adresi üzerinden yapacağı ikinci el araç çekilişinin biletleri internet üzerinden satışa çıkarıldı. Milli Piyango İdaresi'nin ikinci el araç satışına başlaması sosyal medyada farklı şekillerde yorumlandı.

Kurulduğu günden beri nakit para ikramiye dağıtan Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, artık eşya ikramiyesi çekilişine başlayacağını duyurdu. Eşya çekilişi düzenleyen Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü çekilişte talihlilere elektronik eşyadan cep telefonuna, arabadan tatil paketlerine kadar pek çok ürün dağıtacak. Milli Piyango İdaresi, yeni düzenleme ile artık ikinci el otomobil çekilişi de yapacak.

HAZİNEYE PARA LAZIM EŞYA ÇEKİLİŞİ YAPSIN

Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'ne nakit olmayan her türlü eşya çekilişi düzenleme yetkisi verildi. Cumhurbaşkanı Kararnamesi'nde eşya piyangosu yapılmasına dair düzenlemenin sosyal medyadaki ve ya fiziki ortamda gerçekleştirilen yasal olmayan eşya çekilişlerinin önüne geçmek için yapıldığı belirtildi. Kararnamede eşya çekilişi ile Hazineye vergi ve kamu payı aktarılmasına devam edileceği de belirtiliyor.

kinci-el-otomobil.jpg

2021 YILININ İLK 6 AYINDA YAPILAN 11 EŞYA ÇEKİLİŞİNDEN 47 MİLYON KAZANILDI

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü eşya çekilişlerine 2021 yılında başladı. Bu yılın ilk altı ayında değişik zamanlarda toplam 11 tane eşya piyangosu çekilişi gerçekleştirildi. Bu 11 çekilişlerde şanslılara motosiklet, elektronik ev eşyası, araba, cep telefonu bilgisayarlar ve oyun konsolları dağıtıldı. Bu dönemde eşya çekilişinden Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü toplam 47 milyon 525 bin 133 lira kazanç elde etti.

İNTERNET SİTESİ ÜZERİDEN BİLET ALINARAK ÇEKİLİŞE KATILINIYOR

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Kararnamesi'nin verdiği yetki ile eşya çekilişleri yapmak için Piyangosepeti.com.tr adında bir site kurdu ve çekilişleri bu site üzerinden yapmaya başladı. Piyangosepeti.com.tr internet sitesinde her ay bir çekiliş yapılıyor. Fakat her eşya katagorisi için ayrı ayrı çekiliş gerçekleştiriliyor. Çekilişte verilen ürüne göre çekiliş biletinin fiyatı değişebiliyor. Ama çekiliş biletleri fiyatları 1 liradan 4 lira 50 kuruşa kadar değişiyor. 2022 yılında toplam 6 tane çekiliş yapılarak yüzlerce ürün talihlilere dağıtıldı.

kinci-el-araba.jpg

İKİNCİ EL ARABA BİLET SATIŞLARI DEVAM EDİYOR ÇEKİLİŞ 17 HAZİRAN'DA

Milli Piyango İdaresi'nin 'Otoloto.com.tr' internet sitesi üzerinden ikinci el otomobil çekilişi yapılacak. Otomobil çekilişinde kişilerin kendi mülkiyet ve ya tasarrufunda bulunan araçlar ikinci el otomobil olarak ikramiye olarak konacak. Böylece ilk kez 17 Haziran'da ikinci el otomobil çekilişi gerçekleştirilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN