Sıfır ve ikinci el araç bulamayanlar kiralık otomobillere koştu! Fakat fiyatları görenler otobüslere talim ediyor

Sıfır ve ikinci el araç bulamayanlar kiralık otomobillere koştu! Fakat fiyatları görenler otobüslere talim ediyor

2022 yılından bu yana artışa geçen otomobil fiyatları cep yakmaya başlamış ve fiyat uçuk rakamlara ulaşmıştı. Milyonlarca kişi sıfır araçlara gelecek olan indirimleri dört gözle beklenirken gelen haber herkesi sevindirmişti. Matrah indirimi ile otomobil fiyatları düşmüş ve piyasa rahat bir nefes almıştı. Ancak fiyatlar düştü ancak bu sefer piyasada araç bulmak imkansız hale geldi. Araç sıkıntısından dolayı vatandaş da kiralama işlemi yapan firmalar da zorlanıyor. İşte piyasa detayları...

Yeni yılla beraber otomobil fiyatları giderek düştü. 2022 yılından beri yükselişe geçen sıfır otomobil fiyatları gelen matrah indirimi ile düşüşe geçmişti. Fiyatlardaki düşüş vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı ancak şimdide piyasada üretim sıkıntısı baş gösterdi. Artık piyasada sıfır araç bulmak imkansız hale geldi. İkinci el fiyatları da bütçeleri zorlayınca, 'işim görülsün' diyen vatandaş, araba kiralıyor. Araç sıkıntısından dolayı vatandaş da kiralama işlemi yapan firmalar da zorlanıyor. Peki bu durum nasıl çözülecek? İşte detaylar...

İKİNCİ EL FİYATLARI SIFIR ARAÇ FİYATLARINI GEÇTİ

Matrah indirimi ile otomobil fiyatları düştü. Fiyatların düşmesi ile birlikte piyasada sıfır araç bulmak imkansız hale geldi. İkinci el otomobiller ise sıfır araç fiyatlarını geçti. Bu durumdan şikayetçi olan vatandaşlar durumunun çözülmesini istiyor.

Hükümet tarafından getirilen matrah indirimi ile sıfır araçlarda 70 bin TL'ye varan indirimler piyasalara yansıdı. Sıfır araçlara yönelen tüketiciler piyasada araç bulamamaya başladı. Bu doğrultuda ikinci el de fiyatların yüksek olması vatandaşları kiralık araçlara yönlendirdi.

PİYASADA OTOMOBİL BULUNAMIYOR

Sıfır araç bulunamaması ve ikinci el araçlarında fahiş fiyatlara satılmasından dolayı tüketiciler de çareyi kiralık otomobile yönelmek de buldu. Otomobil kiralayan firmalar, bazen müşterilere yetişemez hale geldi.

dfvfdvdf-4.jpg

"BAYİLERDE SIFIR ARAÇ YOK"

Dünya genelinde yaşanan çip sıkıntısından dolayı üretimin durgunlaştığını ve Türkiye'de yaşanan matrah indirimi ile talebin arttığını belirten oto kiralama işletmecisi Ahmet Muhammet Deran, şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaş da biz de sıfır araç bulamıyoruz. Bayilerde sıfır araç yok. Hep yok çekiyorlar. Vatandaş bu nedenle ikinci el araç almak istiyor ancak o da talep artışından dolayı fiyatı çok yükseldi. Vatandaş bu fiyata ikinci el araç almakta istemiyor. Araç kiralamaya geliyor ama biz de sıfır otomobil tedarik edemediğimiz için müşterilerimize araç veremiyoruz. Bir an önce sıfır araç yokluğunun ortadan kaldırılması gerekiyor. Aksi durumda kimsenin işi yürümüyor."

dfbdfb-17.jpg

VATANDAŞLAR MİNİBÜSLERE YÖNELDİ

Bir türlü otomobil alamadığını artık minibüsle devam etmek zorunda kaldığını belirten Mehmet Koçak, "Matrah düzenlemesinden sonra otomobil almaya karar verdim. Ancak sıfır otomobil bir türlü bulamadım. İkinci el araç almak istedim baktım onun da fiyatı çok yüksek bu nedenle vazgeçtim. İşim görülsün diye otomobil kiralamak istedim ama kiralık otomobil bile yok. Ortada kaldığım için dolmuşa binmeye devam edeceğiz." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN