Sıfır ve ikinci el araçlar alacaklar dikkat! Uzman isim açıkladı: Soruna tek çözüm “144” detayında

Sıfır ve ikinci el araçlar alacaklar dikkat! Uzman isim açıkladı: Soruna tek çözüm “144” detayında

Pandemi sonrasında bir anda artış gösteren araç fiyatları da vatandaşları zor durumda bırakıyor. Pandemiden sonra hızlı bir fiyat artışı yaşayan araçlar için uzmanlardan açıklamalar peş peşe geldi. Sıfır ve ikinci el araçlardaki çözüm bulundu. Herkes bu ipucunu kulak assın. İşte sıfır ve 2 el araç alımındaki o detay…

Son yıllarda büyük bir problem haline gelen araç satışları vatandaşı da zor durumda bırakıyor. Pandemi sonrasında büyük bir çıkmaza giren araç sektöründe hızlı fiyat artışları vatandaşın cebini yakarken ünlü ekonomistler de durum hakkındaki yorumlarını açıklamaya devam ediyor. Sıfır araç bulmak neredeyse imkansız bir hale gelirken Vatandaş da çözümü ikinci el araçlara yönelmekte buldu. İkinci el araç fiyatları neredeyse sıfır fiyatlarına ulaşırken vatandaş uygun fiyatlı araç almak için araştırmalarını hızlandırdı. Uygun fiyata araç almak isteyenler için ipuçları paylaşıldı. İşte sıfır ve 2 el araç alımındaki o detay…

ARAÇ FİYATLARI NEDEN ARTTI?


Türkiye'de son dönemlerde en büyük problemlerden biri görülen araç fiyatları için çözüm önerileri de peş peşe geliyor. Kişisel ulaşımda birçok kişi tarafından kullanılan araç fiyatlarındaki düzeyin AB ortalamasına göre 144 olduğu belirtildi. Onun yanı sıra ortalamalar kapsamında AB ortalaması için verilen bir diğer rakam ise 100 olarak açıklandı. Bu durumun araç fiyatlarındaki dengesizliği ifade ettiği belirtilirken fiyatların da hızlı bir artış gösterdiğini açıklamaktadır.

arac-galeri.jpg

2024'E KADAR UZADI

Son zamanlarda alınan kararlar dikkat çekerken sıfır araçlar için ikinci eldeki satışa 6 ay ve 6.000 kilometre sınırı getirildi. Belirli bir süre geçerli olması beklenen düzenlemenin 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el araç fiyatlarını sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini belirterek zaman içerisinde fiyatların dengeleneceğinin altını çizdi.

arac-pazari-1.jpg
Araç fiyatlarındaki Yükselişi önüne geçilemez bir hal alması vatandaşı canından bezdirdi. Her gün yeni bir ekonomik sıkıntı gündeme gelirken araç fiyatlarındaki sorunların da bir an önce çözüme kavuşturulması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN