Şimdiden hazır olun… Ünlü ekonomist seçim öncesi tek tek saydı: Bu ürünlerin hepsine zam gelecek

Şimdiden hazır olun… Ünlü ekonomist seçim öncesi tek tek saydı: Bu ürünlerin hepsine zam gelecek

Ekonomist Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir paylaşım yaparak seçimden sonra bazı ürünlerin KDV oranının %10’dan %20’ye çıkacağını söyledi. Babuşcu’nun açıklamalarına göre bu ürünlerin hepsine zam gelecek. İşte detaylar…

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı ve ekonomist Şenol Babuşcu, seçimden sonra ürün ve hizmet sektöründe KDV oranında artış olacağı konusunda uyarıda bulundu. Babuşcu, zam beklenen sektörleri yaptığı paylaşımda tek tek açıkladı.

Babuşcu, %10 uygulanan KDV oranının seçimden sonra %20 oranına çıkacağını belirtti. Babuşcu’nun zam gelecek diyerek uyardığı ürünler içinde tekstil, giyim, çanta, bavul, diş fırçası yer alırken, yeme-içme sektörü başta olacak şekilde hizmet sektörüne de yer alıyor.

senol-babuscu-2.jpg

KDV ORANI ARTACAK ÜRÜNLER

Babuşcu'ya göre 31 Mart seçimleri sonrasında KDV oranı artacak ürünler şöyle:

- Tekstil ürünleri.

- Giyim ürünleri.

- Çanta ve bavul gibi ürünler.

- Diş fırçası, diş macunu ve diş iplikleri.

- Tiyatro, sinema ve müze gibi kültürel etkinlikler.

- Otel gibi konaklama hizmetleri.

- Yeme – içme sektörü hizmetleri.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN