Şimşek Hafize Gaye Erkan'ı tebrik etti: Bilgisine güveniyorum

Şimşek Hafize Gaye Erkan'ı tebrik etti: Bilgisine güveniyorum

28 Mayıs seçimlerinin ardından ekonominin dümenine geçecek isimler belli oldu. Önce Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek atandı. Daha sonra Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası Başkanlığı'na getirildi. Görevi devralan Erkan ile ilgili açıklamalarda bulunan Şimşek, Erkan'ı tebrik ederek "Bilgisine ve tecrübesine güveniyorum" dedi.

Dün gece yarısı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atanan Erkan, Türkiye'nin ilk kadın MB Başkanı olarak tarihe geçti. Dünyada da kadınlar tarafından yönetilen merkez bankası sayısı Erkan'ın atanmasıyla 23'e yükseldi. Erkan düzenlenen törenle görevi Şahap Kavcıoğlu'ndan devralarak "Cumhurbaşkanımıza da bu göreve, ülke ve vatanımız adına beni layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum. Minnettarım, onur duydum.” dedi.

BAKAN ŞİMŞEK: GÜVENİYORUM

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek görevi devralan için Erkan için sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Şimşek, Erkan'ı tebrik ederek "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na atanan sn Hafize Gaye Erkan’ı kutluyorum. Bilgisine ve tecrübesine güveniyorum. Sn Erkan bugün devir teslim töreni ile görevine resmen başladı. Kendisine başarılar diliyorum. Ülkemize hizmet yolunda Allah yardımcısı olsun." notunu düştü.

Şimşek'in paylaşımı şu şekilde:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN