Şimşek'e bir teşekkür de Mersin'den: 24 ay sonra kredi onayı

Şimşek'e bir teşekkür de Mersin'den: 24 ay sonra kredi onayı

İBB Başkanı İmamoğlu'na 4 metronun yapımı için kredi onayı veren Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mersin metrosu projesi için de gereken dış kredinin bir kısmına 24 ay sonra onay verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sosyal medya hesabından Bakan Şimşek’e teşekkür etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ulaşım yatırımları için bekledikleri dış kredilere Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in onay verdiğini duyurmuştu.

İmamoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e teşekkür ederek M7 Mahmutbey-Esenyurt Metrosu'nun yapımı, M12 Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu / 300 Metro Aracı, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu / 100 Metro Aracı, T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvayı / 34 Tramvay Aracı'nın sağlanan krediyle yapılacağını açıklamıştı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Mersin metrosu projesi için gereken dış kredinin bir kısmına Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca onay verildiğini duyurdu. Seçer, kredi talebine onay veren Bakan Mehmet Şimşek’e teşekkür ederek “Daha önce başlattığımız metro inşaatımızı süratle sürdüreceğiz” dedi.

Seçer, Mersin metrosu projesi için 900 milyon liralık borçlanma yetkisini 16 Ağustos 2021 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi'nden almıştı. Belediye meclisinin onay verdiği borçlanma yetkisi yaklaşık 24 aylık beklemenin ardından onaylandı.

3 BAKANLA 24 AY

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin metrosu için 900 milyon liralık borçlanma yetkisini aldığında Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğunda, 2 dönem Mersin milletvekili olarak da görev yapan Lütfi Elvan oturuyordu. Mersin metrosu projesiyle ilgili kredi talebi Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı’ndan Bakanlığa sevk edilmeden Elvan bu görevden ayrıldı ve yerine Nureddin Nebati getirildi.

Nureddin Nebati, görevde olduğu süre boyunca Mersin metrosu projesiyle ilgili dış kredi talebi bakanlıkta bekletildi, beklenen imza bir türlü atılmadı. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in yanı sıra dönemin Mersin milletvekilleri Cengiz Gökçel, Alpay Antmen ve Ali Mahir Başarır da sık sık açıklamalar yaparak Bakan Nebati'ye imzayı atması çağrısında bulundu. Bakan Nebati, 14 Mayıs 2023 seçimleri sürecinde AKP tarafından Mersin milletvekili adayı olarak kente gönderildi.

MERSİN MİLLETVEKİLİ NEBATİ AYLARCA İMZALAMADI

Nebati'nin Mersin metrosu projesiyle ilgili kredi talebine hazine onayı anlamına gelen imzayı bir türlü atmaması seçim sürecine de damga vurdu. Şimdilerde Mersin milletvekili olarak parlamentoda görev alan Ali Mahir Başarır, Gülcan Kış ve Mehmet Emin Ekmen de seçim kampanyaları boyunca Nebati'ye “İmzayı at” çağrısında bulundu.

Seçimlerin ardından Mersin milletvekili seçilen Nebati o imzayı atmadı. 3 ay önce Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilen Mehmet Şimşek, Mersin metrosu projesiyle ilgili dış kredi talebine onay veren imzayı attı. Beklenen imza, belediye meclisinin kararından tam 24 ay sonra atılmış oldu.

Mersin metrosu projesi için dış kredi borçlanma yetkisi belediye meclisi tarafından Vahap Seçer'e verildiğinde dolar kuru 8.30, euro kuru 9.90 TL civarındaydı. Bugün gelinen noktada ise dolar kuru 27, euro kuru 29 lira civarında.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN