Bakan Dönmez açıkladı: Elektrik faturalarıyla ilgili yeni düzenleme

Bakan Dönmez açıkladı: Elektrik faturalarıyla ilgili yeni düzenleme

Bakan Dönmez, elektrik faturalarına getirilecek yeni düzenleme ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. "Ticarethanelerde yeni indirim tarifesi için çalışıyoruz" diyen Dönmez, "Türkiye’de neredeyse 130 bin civarında dernek ve vakıf var. Onları ticarethane grubundan mesken tarife grubuna almış oluyoruz. Neredeyse yarı yarıya yakın indirim söz konusu olacak. Cemevleri de bu uygulamayla birlikte bu ucuz tarife dilimden yararlanmış olacaklar." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, A Haber'de elektrik fiyatları ve elektrik faturalarına getirilecek yeni düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Dernek ve vakıfların ticarethane grubundan mesken tarife grubuna alınacağını belirterek, faturalarda yarı yarıya bir indirimin olacağını belirtti. Dönmez, "Cemevleri de bu uygulamayla birlikte bu ucuz tarife dilimden yararlanmış olacaklar. Mesken grubunda ibadethaneler vardı. Şimdi dernek, vakıf ve cemevleri gibi sivil toplum kuruluşları da bu gruba dahil edilmiş oldu." ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"ELEKTRİĞİN YÜZDE 21'İ DEVLET, YÜZDE 79'U ÖZEL SEKTÖR"

"Dünya genelinde de enerji fiyatlarında bir yükseliş var. Elektriğin yüzde 21'i devlet, yüzde 79'u özel sektör. Santrallerden aldığı elektriği yüksek enerji hatlarıyla şehirlere kadar getiriyoruz. Dünyanın etrafını 42 defa dolanacak kadar şebekeyi yönetiyoruz. Fiyat rekabet içerisinde belirleniyor. Elektrik dağıtım şirketleri, bizim evimize kadar gelen şebekenin yapımı ve işletmesinden sorumlu.

"ELEKTRİK ŞİRKETLERİ EKSTRA BİR KAR MARJI KOYAMAZ"

"Elektrik dağıtım şirketi ve görevli tedarikçi şirketi ekstra bir kar marjı koyamazlar. Çünkü onların hepsinin ne kadar bir bedel alacağı bu düzenlemelerle ortaya konmuş. Aksi bir davranış varsa zaten denetim mekanizmasında bunlar çıkar. Yıl başına geldiğimizde elektrik üretim maliyetlerini EPDK hesapladı. Enerji borsasında günlük oluşan maliyetleri görebiliyoruz. Hükümetimiz, vatandaşımızı düşünerek sübvansiyon uyguluyor."

TİCARETHANELER YENİ İNDİRİM GELİYOR

"Ocak ayı itibarıyla ilk indirimli tarife diliminde kalan abone sayısı toplam faturalanan abone sayısının yüzde 64’ü çıktı. Vatandaşlarımızın neredeyse 3’te 2’si hiç 210 kilovatsaati aşmadan indirimli tarafta kalmış oldu. Ticarethanelerde yeni indirim tarifesi için çalışıyoruz. Burada da amacımız yüzde 65'ini indirimli tarife kapsamında karşılayacak bir çalışmadır. Meskende olduğu gibi ticarethanelerde de iki kademeli bir tarife olacak."

"CEMEVLERİ UCUZ TARİFE DİLİMDEN YARARLANACAK"

"Türkiye’de neredeyse 130 bin civarında dernek ve vakıf var. Onları ticarethane grubundan mesken tarife grubuna almış oluyoruz. Neredeyse yarı yarıya yakın indirim söz konusu olacak. Cemevleri de bu uygulamayla birlikte bu ucuz tarife dilimden yararlanmış olacaklar. Mesken grubunda ibadethaneler vardı. Şimdi dernek, vakıf ve cemevleri gibi sivil toplum kuruluşları da bu gruba dahil edilmiş oldu."

KILIÇDAROĞLU'NUN ELEKTRİK FATURASI AÇIKLAMASI

"Bu işle alakalı düzenlenmiş kurallar var. Ben de elektriğimi ödemesem, elektrik şirketi elektriği keser. Onun bir süresi var. Süreçlerden sonra kesilir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN