Asgari ücretle ilgili flaş açıklama: Bayramdan önce belli olacak mı?

Asgari ücretle ilgili flaş açıklama: Bayramdan önce belli olacak mı?

Bugün gerçekleşen ikinci asgari ücret görüşmesinin ardından, Bakan Vedat Işıkhan asgari ücretin açıklanacağı gün ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, asgari ücretin açıklanacağı günün henüz belirlenmediğini duyurdu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün, asgari ücrete ara zammı belirleme çalışmaları kapsamı dahilinde ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki basına kapalı toplantı, yaklaşık 2,5 saat sürdü. Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'ın başkanlığındaki toplantıya, işçileri temsilen TÜRK-İŞ, işverenleri temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyetleri katılım sağladı.

'AÇIKLANACAĞI GÜNÜ HENÜZ BELİRLEMEDİK'

Toplantının ardından Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Asgari ücretin açıklanacağı gün belirlenmedi, çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

vedat-isikhan-aa-2056110.jpgÇalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan

TİSK'TEN AÇIKLAMA

Yapılan toplantı sonrasında ardından, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Habertürk'ün haberine göre; Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun görüşmelerine devam edeceğini belirten Ağar, hafta içerisinde sonuca ulaşmak için tekrar bir araya geleceklerini bildirdi. Asgari ücretteki artışın alım gücü ve günün şartları dikkate alınarak yapılmasını istediklerini dile getiren Ağar, şu ifadeleri kullandı:

"Hükümet ve işveren tarafından henüz bir rakam masaya gelmedi. İşçiler olarak biz de rakam söylemedik. Kafamızda rakamlar var. Görüşmelerin sonucunda mutabakat sağlanacağını düşünüyoruz ama istediğimiz rakam olmaz ise muhalefet şerhini koyarız."

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN