BDDK Başkanı Akben: Bankacılık sektörü sağlam durumda

BDDK Başkanı Akben: Bankacılık sektörü sağlam durumda

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben bankacılık sektörünün hem sermaye yeterliliği hem kur hem de aktif kalitesi bakımından sağlam bir durumda olduğunu söyledi. Akben, "Sektörümüz güçlü sermaye yapısını uzun zamandır devam ettirmekte, olası finansal dalgalanma ve şoklara karşı direncini korumaktadır" dedi.

Merkez Bankasının 200 baz puan faiz indirimi kararı sonrası döviz kuru hızla yükseldi. Sektörlerin bu durumdan nasıl etkilendiği ise merak edildi. Bu kararından ardından ise 3 kamu bankası da faiz indirdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben de son duruma ilişkin açıklama yaptı.

'SEKTÖR, OLASI FİNANSAL DALGALANMALARA KARŞI DİRENCİNİ KORUMAKTADIR'

"Bankacılık sektörümüz hem sermaye yeterliliği hem kur hem de aktif kalitesi bakımından gayet sağlam bir durumdadır" diyen Akben, Bankalarımız salgının başlangıcından itibaren 940 milyar lira civarında yeni kredi kullandırımı gerçekleştirmiştir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Akben, bankacılık sektörünün güçlü sermaye yapısını uzun zamandır devam ettirdiğini belirterek olası finansal dalgalanma ve şoklara karşı da direncini koruduğunu aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN