Petrol düşüyor: Benzin ve motorin fiyatlarında indirim

Petrol düşüyor: Benzin ve motorin fiyatlarında indirim

Geçtiğimiz haftalarda art arda gelen zamların ardından petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüş benzin ve motorin fiyatlarına yansıdı. Benzine dün geceden geçerli olmak üzere litre başına 176 kuruş, motorinde ise 93 kuruş indirim geldi.

Geçtiğimiz haftalarda art arda gelen zamların ardından brent petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüş benzin ve motorin fiyatlarını da düşürdü. Benzine dün geceden geçerli olmak üzere litre başına 176 kuruş, motorinde ise 93 kuruş indirim yapıldı. Gelen bilgilere motorinde 1 lira, benzinde 65 kuruş civarı bir indirim daha bekleniyor.

Petrol fiyatlarında düşüşün devam etmesi halinde indirimlerin pompaya yansıması da bekleniyor.

İNDİRİM SONRASI FİYATLAR NE OLDU?

İndirim sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 19.70 TL'ye, Ankara ve İzmir'de 19.81 TL'ye düştü. Benzin litre fiyatı ise İstanbul'da 18.72 TL'ye, İzmir ve Ankara'da 18.82 TL'ye indi. Motorinde hafta başında da litre başına 238 kuruş indirim yapılmıştı.

BİR İNDİRİM DAHA BEKLENİYOR

Anadolu Ajansı Enerji Muhabiri Murat Temizer'in aktardığına göre, bu geceden (17 Mart) geçerli olmak üzere motorinde 1 lira, benzinde 65 kuruş civarı indirim bekleniyor.

BRENT PETROL DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

Rusya-Ukrayna savaşında olumlu görüşmeler petrol fiyatlarını da etkiliyor. Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda 102,22 dolardan işlem görüyor.

Dün 105,71 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 99,91 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.11 itibarıyla kapanışa göre yüzde 2,31 artışla 102,22 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 98,25 dolardan alıcı buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN