Son dakika! Dolar kritik seviyeyi aştı

Son dakika! Dolar kritik seviyeyi aştı

Son dakika haberi... Güne 8.45 TL seviyesinde başlayan dolar kuru akşam saatlerinde 8,53 TL’ye yükselirken, sabah saatlerinde 10.3061 TL seviyesindeki euro ise 10,41 TL’ye yükseldi. Artışı değerlendiren Gelecek Partili İbrahim Turhan, ABD’deki güçlü ekonomik görünümün TL ve Türkiye varlıklarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Dolar küresel para birimleri karşısında değer kaybederken Türk Lirası karşısında dalgalı seyrini sürdürüyor.

Dolar/TL kuru akşam saatlerinde 8.53 seviyesine yükselirken, euro da 10,41 seviyesine yükseldi.

Kurdaki artışı sosyal medya hesabı üzerinden değerlendiren Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim Turhan, ABD ekonomisindeki iyi gidişata dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

ABD ekonomisi bu yılın birinci çeyreğinde %6,3 büyüyerek yıllık $22,06 trilyon düzeyine çıktı. Q1 enflasyonu %3,7 ve çekirdek enflasyon %2,5 olarak teyit edildi. Bir önceki çeyreğe göre finansal sektör dışındaki firmaların kârları $12,4 milyar artış kaydetti.

Özel sektör kârları bir önceki yılın aynı dönemine göre reel olarak %8,7 arttı. İşsizlik maaşı başvuruları da geçen hafta 38 bin kişi azalarak 425 bin kişi olan beklentilerin altına inerek 406 bin oldu. 10 yıl vadeli tahvil getirisi %1,62’nin, USD endeksi 90’ın üzerinde.

Güçlü ekonomik görünüm genel olarak risk iştahını olumlu etkilediyse de TL ve Türkiye varlıkları yine olumsuz ayrıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN