Son dakika! Dolar yeni haftaya yeni rekorla başladı

Son dakika! Dolar yeni haftaya yeni rekorla başladı

Döviz kurlarında yükseliş yeni haftanın ilk işlem gününde de devam ederken, dolar/TL 10,0494'le haftaya yeni rekorla başladı. Bu hafta gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında olacak.

Dolar, cuma günü 10 lira seviyesini aşarak 10,02 ile tarihi zirvesini görmesinin ardından, bugün haftaya 10,0494 seviyesinden yeni rekorla başladı.

Euro ise 11,51 seviyesinden güne başlarken, cuma kapanışta 11.43 seviyesindeydi.

GÖZLER MERKEZ'İN FAİZ KARARINDA

Bu hafta piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak faiz kararında olacak.

PPK, eylülde 100 baz puan, ekim toplantısında ise 200 baz puanlık faiz indirimine gitmiş ve politika faizini yüzde 16'ya çekmişti.

İNDİRİM BEKLENİYOR

18 Kasım'daki toplantıda da faiz indirim serisinin devam etmesi bekleniyor. AA Finans'ın anketine katılan 21 ekonomistin medyan beklentisi 100 baz puanlık faiz indirimi yönünde oldu. Reuters anketinde de benzer şekilde 100 baz puanlık indirim beklentisi öne çıktı.

TÜİK'in önceki hafta ekim ayı enflasyonunun açıklamasının ardından bir değerlendirmede bulunan JPMorgan analistleri de ekim ayı enflasyon verisinin kendilerini kasım ayında TCMB'den 100 baz puan faiz indirimi beklentilerinden daha emin hale getirdiğini vurguladı.

Ekim ayında enflasyon yüzde 19.89 olarak açıklandı.

Bu PPK toplantısında 100 baz puanlık bir indirim beklediklerini belirten Deutsche Bank ekonomistleri ise 16 Aralık'ta 100 baz puanlık bir indirim daha yapılmasını beklediklerini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN