Dolarda yeni rekor: 17 seviyesini aştı

Dolarda yeni rekor: 17 seviyesini aştı

Hafta başından bu yana yükselişini sürdüren dolar/TL 17 seviyesini aşarak yeniden yıl içi zirvesini güncelledi. Euro/TL'de de 18,30'ların üzerine çıkıldı. Dolardaki yükseliş gram altında da rekor getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta başındaki Bakanlar Toplantısı'nda düşük faiz politikasının süreceğine dair mesajlarıyla Türk Lirası'ndaki (TL) değer kaybı yeniden hız kazandı.

Döviz kurlarında bir ayı aşkın süredir devam eden yükseliş trendiyle birlikte dolar ve euro, TL karşısında yıl içi zirvelerini güncelledi. Dolar/TL, bu sabah 17,10'un üzerine çıktı.

Benzer grafiklerle son günlerde yükselmeye devam eden euro/TL, dün akşam saatlerinde 18 lirayı aştıktan sonra bugün piyasaların açılmasıyla birlikte 18,30'un üzerine çıktı.

GRAM ALTINDA DA REKOR

Dolar/TL'deki yükseliş, küresel piyasalarda altın fiyatlarındaki yatay seyre rağmen yurt içinde altın fiyatlarında da rekor getirdi. Gram altın 6 ay sonra yeniden bin lira sınırını aştı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

"Kimse bizden şunu beklemesin, bu iktidar faizi artırmayacaktır, tam aksine biz faizi düşürmeye devam edeceğiz" diyen Erdoğan faizi düşürmekten bahsetmesinin nedenini ise şöyle açıklamıştı:

"Bu ülkede yatırımcı birinci derecede kamu bankalarıyla, dahil olursa özel sektör bankalarıyla da, düşük faizle sağladığı kredi ile ne yapsın, yatırıma girsin. Mevcut yatırımlarını daha da geliştirsin ve genişletsin, bununla istihdam sağlayalım, bununla üretimi artıralım, bununla ihracatı daha da artıralım ve bununla büyümeyi sağlayalım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (29)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
29 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN