ENAG Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

ENAG Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Enflasyon Araştırma Grubu, ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre yıllık enflasyon yüzde 181,37 olurken ağustos ayındaki tüketici fiyat endeksi ise yüzde 5,86 arttı.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) her ay, hesapladığı enflasyon oranını açıkladı. Açıklanan oranların TÜİK ile arasında büyük bir fark olması ise dikkat çekiyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), bugün saat 10.00'da açıklaması beklenen yılın enflasyon verileri öncesi ENAG, kendi hesapladığı verileri yayımladı.

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu ENAG'a göre, Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi (E-TÜFE) ağustos ayında yüzde 5,86 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 181,37 olarak gerçekleşti.

Yılbaşından itibaren 8 Aylık (Ocak-Ağustos) artış ise, yüzdde 91,62 olarak hesaplandı.

EN FAZLA ARTIŞ MAL VE HİZMETLERDE

ENAG'a göre, TÜİK alt grupları gösterge olarak alındığında en az aylık artış yüzde 0,17 ile sağlık en fazla yükseliş ise yüzde 23,78 ile Çeşitli Mal ve Hizmetler kaleminde gerçekleşti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN