Bakanlıklar: ÖTV muafiyetiyle araç çalışması yok

Bakanlıklar: ÖTV muafiyetiyle araç çalışması yok

“İlk Arabam Yerli Otomobil Aile Destek Programı” ile ilgili haberlerde ÖTV’siz araç iddiaları yer aldı, ancak bakanlıklar bu bilgileri doğrulamadı. Hazine ve Maliye ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, böyle bir çalışmanın mevcut olmadığını açıkladı.

“İlk Arabam Yerli Otomobil Aile Destek Programı”nın 2025 yılı bitmeden TBMM’ye sunulacağı öne sürüldü. Bazı haberlerde, düzenlemenin özellikle üç ve üzeri çocuklu aileleri hedef aldığı, uzun vadeli ödeme planları, düşük taksitli finansman ve esnek kredi imkânları sunacağı iddia edildi.

HURDAYA ARAÇ TEŞVİKİ VE ÖTV MUAFİYETİ

Çalışma kapsamında, 25 yaşını doldurmuş araçlarını hurdaya ayıran vatandaşlara ÖTV muafiyeti ile sıfır yerli otomobil alma imkânı sağlanacağı öne sürüldü. Ancak haberlerde yer alan bu detaylar, ilgili bakanlıklar tarafından doğrulanmadı.

BAKANLIKLAR DOĞRULAMADI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, söz konusu haberleri teyit etmedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde böyle bir çalışma bulunmadığı öğrenildi. Haberlerin kaynağı ise hâlâ belirsizliğini koruyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN